Sergen Yalçın: Welinton'u iyi ki aldırmışım
ensonhaber.com

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Haber Global kanalında eski Beşiktaşlı yönetici Candaş Tolga Işık’ın ‘Az Önce Konuştum’ programında açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsün en çok görüldüğü takımlardan olan Beşiktaş’ta Sergen Yalçın, virüs nedeniyle savunma hattınını olmadığını belirterek, “2 haftadır 10 kişiyle antrenman yapıyoruz. Hazırlık maçı yapma niyetimiz vardı ama bu arada yapamadık bunu. Covid-19 nedeniyle savunma hattının tamamı yok. En son Hasic ve Oğuzhan'ın da testleri pozitif çıktı. Başakşehir maçına Necip, Rosier ve N'Sakala belki yetişebilir.” dedi.

Sergen Yalçın: Welinton'u iyi ki aldırmışım

‘İLK YARIYI OYNAYIP BIRAKACAĞIZ GALİBA’

Çok haksız eleştirilerin olduğunu belirten Yalçın, “PAOK’u sonradan gördük kimlerle oynadı. Birçok eksikle o maça çıktık. Kaybetmek de var. Bu doğal bir oyun istediğiniz kadar önlem al oyuncu yetenekliyse o önlemler havada kalır. Kendimden biliyorum. Normal bir hayat yaşanmayan bu dönemde bunlar çok da sıkıntılı durumlar değil. Sokağa çıkma yasağı saat 08.00’de başlıyor. Bizim maçlar saat 07.00’de başlıyor. İlk yarıyı oynayıp bırakacağız galiba (gülerek)” diye konuştu.

Sergen Yalçın’ın programdaki sözlerinden satırbaşları şöyle:

"Serkan Kırıntılı’yı alabilirdik Konya’dan, Volkan Babacan’ı alabilirdik Başakşehir’den ama olmadı. Biz de Ersin ve Utku ile devam etme kararı aldık. Bu bir risk mi? Risk evet, biz riskli iş yapamayacak mıyız? Genç oyunculara güvenmek yanlış mı?

İşin enteresan tarafı basın bizim konuştuğumuz her şeyi biliyor ve yazıyor. İçimizden açıkçası bilgi sızıyor. Gizli kalması gereken bazı konuşmalar var. Özellikle transfer dönemi için… Oyuncunun ismi açıklandı mı diğer kulüpler de devreye giriyor. Fiyat da yukarılara çıkıyor."

Sergen Yalçın: Welinton'u iyi ki aldırmışım

“CANER’İN KALMASINI İSTEMİYORDUM”

"Caner’in kalmasını istemiyordum, Gökhan kalabilirdi. Fakat çok ahlanıp vahlanacak bir durum değil. Burak da 2.7 milyon euro kazanıyordu yıllık ve 2 sene daha sözleşmesi vardı. O da çok büyük fedakarlık yaparak gitti. Fatih Aksoy’un gitmesini ben istedim. Doğru mu, yanlış mı? Bu tartışılır."

“YÖNETİMİN DE İŞİ ZOR”

"Bazı oyuncularla sorunlar yaşıyorsunuz. Ben yönetime şunu alalım diyorum, kulüp tarafı ‘öbürü daha ekonomik’ diyor. Ben her zaman kulübü düşünürüm. Büyük paralar harcatmadık. Bize katkı verecek, az ödemesi olan oyuncuları aldık. Transfere harcadığımız rakam gerçekten çok az. Ben de isterim 100 milyon euroluk takım yönetmek. Biz kulübü düşünmek zorundayız. Onların da işi çok zor."

Sergen Yalçın: Welinton'u iyi ki aldırmışım

“LENS’İ BEN KADRO DIŞI BIRAKTIM”

“Lens’i ben kadro dışı bıraktım. Oyuncuyu durup dururken kadro dışı bırakmıyorum. Geçen seneden beri en az 5 toplantım var. Nasıl antrenman yapması gerektiğini, nasıl oynaması gerektiğini anlattım. Bir türlü kendini toparlamadı. Hafta içinde PAOK maçındaki pozisyonları kaç kere gösterdik!”

“WELINTON’DAN ÇOK MEMNUNUM”

“Welinton’u ben istedim, performansından çok memnunum, iyi ki almışız. Oyuncu hata yapar, çok normal bir şey. Sen bunun ne kadar ölümcül olduğuna bakacaksın. Ben totale bakarım. Welinton çok iyi oyuncu.”

Sergen Yalçın: Welinton'u iyi ki aldırmışım