Rummenigge: Sörloth ile Karius sezonun en kötü transferleri
ensonhaber.com

Borussia Dortmund, Bayern Münih gibi takımların formalarını yıllarca giyen Michael Rummenigge, Bundeliga'da ilk yarının en iyi ve en kötü transferlerini seçti.

EN İYİLER: KRUSE, BELLINGHAM VE GUENDOUZI

"Union Berlin, sezonun en iyi transferini yapmış. Tebrik etmek gerekiyor. Max Kruse'den daha iyi bir transfere çok nadiren rastlarsınız. Max Kruse, bir sokak futbolcusu ve yaptığı işten büyük keyif alıyor. Union, onun için en doğru kulüp. 6 gol ve 5 asist rakamları bunu doğruluyor. Union'un sezonu, Max Kruse'nin performansıyla harika geçiyor. Asla hızlı bir oyuncu değil ama teknik açıdan çok güçlü ve müthiş zeki!"

Rummenigge: Sörloth ile Karius sezonun en kötü transferleri

"Jude Bellingham, İngiltere'nin en yetenekli orta sahalarından biri. 17 yaşında olduğunu ve öğrenecek çok şeyi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bazı alanlarda kendini geliştirmeli. Fiziksel olarak geliştirmesi gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. 23 milyonluk bir transfer ve gelecekte çok daha fazlasını kazandırabilir.."

"En beğendiğim oyuncu tipi. Matteo Guendouzi, Hertha Berlin'e bir futbol kültürü getirdi. Klasik bir 6 numara gibi değil, daha çok 8 numara gibi. Arsenal'in böyle bir yeteneği Bundesliga'ya göndermesi harika oldu. Hertha Berlin'e gelerek sezonun beklentilerin ötesinde geçmesini sağlayabilir. Bence kiralık olan Guendouzi'nin bonservisi alınmalı."

Rummenigge: Sörloth ile Karius sezonun en kötü transferleri

NE KÖTÜLER: SÖRLOTH, KARIUS VE IBISEVIC

"Öncelikle şunu söyleyelim; Alexander Sörloth, Türk Ligi'nde geçen sezon 34 maçta 24 gol atmış. Kesinlikle şans eseri olabilecek bir performans değil ve olağanüstü rakamlar. Gol konusunda 'usta' olduğunu söylemek lazım. RB Leipzig ise yeni bir Erling Haaland olabilir umuduyla aldı Sölrloth'u. Ancak, bunu şu ana kadar kanıtlayamadı. Geldiğinden bu yana tek olumlu katkısı Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunu getiren golü atması oldu. Ancak, 20 milyon euroluk bir transferden daha fazlasını bekliyordum. Ancak, kısa süre içerisinde gerçek Sörloth'u göreceğiz diye umuyorum. En azından Julian Nagelsmann onun için doğru bir sistem bulmak zorunda."

Rummenigge: Sörloth ile Karius sezonun en kötü transferleri

"Eğer Union Berlin'de karar verici konumlardan birinde olsaydım Karius'u hayatta transfer etmezdim. Neden? Bu kibirli tavırlara ve bu sosyal medya davranışlarına shaip olan birisi kendini pop yıldızı gibi görüyordur. Bir futbolcu olarak futbola daha fazla konsantre olan birini alırdım. Antrenmanlarda da çok kötü olduğunu öğreniyoruz. Kiralık sözleşmesinin bitirilerek Liverpool'a gönderileceğine dair çok emare var. Geleceği bir kere daha belirsiz olacak. Bundan sonraki kariyerinde önemli bir kulübe transferini de çok zor görüyorum."

Rummenigge: Sörloth ile Karius sezonun en kötü transferleri

"Vedad Ibisevic, her zaman harika bir oyuncu oldu ve gittiği her kulüpte goller attı. Schalke'nin sezon başındaki bu transferini hiç anlayamamıştım. Kulübün felsefesine uyan bir oyuncu değildi. Her şeyden öte Ibisevic 36 yaşına geldi. Ona neden sezon boyunca gol yükünü üstleneceği ve olmayacak bir sorumluluk verildi ki? Bence harika kariyerine böyle bir nokta koyacak olması büyük talihsizlik. Vedad, daha iyi bir 'son' hak ediyordu."