Nuri Şahin, futbolu bıraktığını açıkladı
ensonhaber.com

Kariyerinde Borussia Dortmund, Real Madrid ve Liverpool gibi dev takımların formasını giyen ve son olarak ülkemizde Antalyaspor'da görev yapan Nuri Şahin, teknik direktör Ersun Yanal'la yolların ayrılması sonrasında 'Futbol Sorumlusu' olarak takımın başına getirilmişti.

Oyuncu-teknik adam olarak kırmızı-beyazlılarda çalışan ve ilk olarak Sivasspor karşılaşmasında saha kenarında yer alan 33 yaşındaki ismin geleceği merakla bekleniyordu.

Nuri Şahin, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda futbolu bırakma kararı aldığını duyurdu.

Nuri Şahin, futbolu bıraktığını açıkladı

"BUGÜNE KADAR YAŞADIĞIM HER ŞEY İÇİN MİNNETTARIM"

Şahin paylaşımında, "Küçücük bir çocuktum ve bu oyunun; mücadelesi, sevinci, heyecanı, üzüntüsü, başarısı, başarısızlığı ve daha bir çok şeyine aşık olmuştum. Kendimi en iyi futbolla ifade ettim, kendimi en mutlu hissettiğim yer sahaydı, bu hayata dair neyim varsa o yeşil saha ve o meşin yuvarlak verdi bana. Tutkuyla bağlandığı şey bir insanın hayatına ne kadar dokunabilirse, futbol benim hayatıma o kadar dokundu; tüm muhteşemliğiyle. Bugüne kadar yaşadığım her şey için minnettarım.

"ARTIK ÖĞRENDİĞİM BİLGİLERİ ORTAYA KOYMA VAKTİ"

Artık kariyerime futbol sorumlusu olarak devam etme zamanı. Saha içinde tecrübe ettiğim, araştırıp biriktirdiğim, birlikte çalıştığım hocalarımdan öğrendiğim tüm bilgileri artık ortaya koyma vakti. Fraport TAV Antalyaspor'da bana bu şansı veren başkanımıza ve tüm yönetimimize çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Nuri Şahin, futbolu bıraktığını açıkladı

KARİYERİ

Nuri, 6 Ağustos 2005 günü 16 yaş 334 günlük iken Bundesliga'da VfL Wolfsburg deplasmanında forma giyerek bu ligde ilk 11'de maça başlayan en genç oyuncu unvanını da kazanmıştır. 13 Ağustos'taki Schalke 04 maçında ise ilk kez taraftarının karşısına çıkmıştır. Bu maçtan sonra bir süre kadroda yer almayan Nuri, 10. haftadan itibaren tekrar takımda yer almaya başlamıştır. 26 Kasım 2005 günü Nürnberg ile oynanan maçta gol atarak Bundesliga'da gol atan en genç futbolcu unvanını da hanesi eklemiş oldu. Nuri, o sezon ligde 7. olan Dortmund'da 1 gol 6 asistlik bir performans göstermiştir.

Sonraki sezonda ise ilk hafta maçı olan Bayern Münih maçında oynayan Nuri, sonraki birkaç hafta Borussia Dortmund II'de forma giymiştir. Daha sonra yine A takıma dönen Nuri, genel olarak ikinci yarıda oyuna giren yedek oyuncu görüntüsünde oldu.

FEYENOORD

Nuri Şahin, kulübü Borussia Dortmund tarafından 5 Temmuz 2007 tarihinde Feyenoord'a kiralik verilmiştir. Bu takımda ilk 11'e hemen giren Nuri takımının ligdeki ikinci, kendisinin ise takımdaki ilk resmî maçı olan NAC Breda maçında 5-0'lık galibiyete iki golüyle katkıda bulunarak Feyenoord kariyerine görkemli bir başlangıç yapmıştır. Kulübü o sezonu 6. olarak bitirse de Nuri, sezon boyunca 6 gol kaydederek kariyerinin o döneme kadarki en iyi performansına ulaşmıştır.

2. DORTMUND DÖNEMİ

2008-09 sezonuna Borussia Dortmund II'de başlayan Nuri, ilk maçında iyi performansını golle süsleyince, tekrar a takıma yükselmiştir. Takımı son hafta aldığı sonuçla 6. olup, Avrupa kupalarına katılma hakkını kaybetmesine rağmen Nuri 2 gol ve 4 asist ile etkili bir performans göstermiştir. 2008-09 sezonunda ilk kez UEFA Kupası'nda forma giyen Nuri, 1. tur ikinci maçında Udineseye penaltı atışlarında takımının ilk golünü atsa da Dortmund, penaltılarla rakibine elenerek o sezonki Avrupa macerası sonlanmıştır.

2009-10 sezonunda Borussia'nın değişmez oyuncularından olan Nuri, 34 maçın 33'ünde forma giymiş ve 4 gol, 8 asist kaydetmiştir.

Nuri Şahin, 2010-11 sezonunda da Borussia'nın değişilmez futbolcularından birisi olmuştur. Kulübünün Bundesliga şampiyonluğunu ligin bitimine iki hafta kala ilan etmesiyle Bundesliga'da şampiyonluk sevinci yaşamış ve kariyerinin en önemli başarısına imza atmıştır. Borussia'nın lig şampiyonluğu yolunda takımının en önemli kozlarından olan futbolcu, sezon boyunca 30 lig maçında 6 gol atmış ve 8 asist yapmıştır. Takım arkadaşları tarafındansa şampiyonluğun mimarı olarak tanımlanmıştır. Ayrıca Bundesliga'da oynayan tüm futbolcular arasındaki bir ankette de sezonun en iyi oyuncusu olarak seçilmiştir.

Nuri Şahin, futbolu bıraktığını açıkladı

REAL MADRID

Nuri Şahin, 9 Mayıs 2011 tarihinde Signal Iduna Park'ta yaptığı basın toplantısı sırasında basında yer alan Real Madrid'e transferi konusundaki dedikoduları doğrulamıştır.Real Madrid ise resmî internet sitesinden futbolcu ile 6 yıllık sözleşme imzalandığını ve bonservisine 10 milyon euro ödendiğini duyurmuştur. Futbolcunun alacağı yıllık maaş ise brüt 4 milyon euro, net 2 milyon 500 bin euro olarak açıklanmıştır.

6 Kasım 2011 tarihinde Osasuna takımı ile oynanan maçta 66. dakikada oyuna dahil olarak, Real Madrid'deki ilk resmi maçına çıkmıştır. 22 Kasım 2011 tarihinde Santiago Bernabéu'da oynanan Real Madrid - Dinamo Zagreb karşılaşmasında ise takımı adına ilk kez ilk on birde sahaya çıkmış ve 90 dakika sahada kalmıştır. Real Madrid formasıyla ilk resmi golünüyse 20 Aralık 2011 tarihinde Ponferradina takımıyla oynanan ve 5-1 kazanılan Copa del Rey maçının 44. dakikasında atmıştır.

Şahin, kulüpteki bu ilk sezonunda ise La Liga şampiyonluğunu yaşamıştır. İlk sezonunda sakatlığı sebebiyle fazla forma şansı bulamayan Nuri, takım teknik direktörü José Mourinho tarafında 4 La Liga, 2 Kral Kupası, 4 de UEFA Şampiyonlar Ligi maçı olmak üzere 10 maçta oynatılmış, bu maçlarda 2 gol atmış ve 1 asist yapmıştır.

Nuri Şahin, futbolu bıraktığını açıkladı

LIVERPOOL

2011-12 sezonunda sakatlığı nedeniyle Real Madrid kariyerine iyi bir başlangıç yapamayan futbolcunun sezon sonu takımdan ayrılması gündeme gelmiştir. Medyada yer alan ayrılık iddiaları sonrası Real Madrid Teknik Direktörü José Mourinho bir röportajında futbolcunun 2012-13 sezonunu başka bir takımda kiralık olarak geçireceğini açıklamıştır. Bu açıklamanın ardından medyada Şahin'in yeni kulübünün Arsenal olduğuna dair haberler çıkmıştır. Fakat 25 Ağustos 2012 tarihinde Liverpool Teknik Direktörü Brendan Rodgers yaptığı açıklamada futbolcunun transferinin neredeyse tamamlandığını açıklamıştır. Ertesi gün ise Nuri Şahin resmî olarak Liverpool'a kiralık imza atmıştır.

Liverpool'daki ilk maçına 2 Eylül 2012 tarihinde Arsenal ile oynanan ve 2-0 kaybedilen lig karşılaşmasında çıkmıştır. Bu takımla ilk Avrupa kupası maçınaysa 20 Eylül 2012 tarihinde 5-3 kazanılan Young Boys deplasmanında çıkmıştır. Nuri bu maçta takımının ikinci golünün asistini yapmıştır. Liverpool kariyerinin ilk golünü ise 26 Eylül 2012 tarihinde EFL Cup 3. tur maçında 2-1 kazanılan West Bromwich deplasmanında atmıştır. Maçın 17. ve 82. dakikalarında attığı 2 gol ile takımının 2-1 galip gelmesini sağlamıştır. Premier League'deki ilk golünü de 26 Eylül 2012 tarihinde oynanan ve 5-2 kazanılan Norwich City karşılaşmasında atmıştır. Maçın 47. dakikasında takımını 3-0 öne geçiren golü kaydetmiştir. Aynı maçta Luis Suárez'in bir golünde de asist yapmıştır.

Nuri'nin Liverpool kariyeri 2012-13 sezonu devre arasında sonlanmıştır. Kulüp ile karşılıklı olarak sözleşmesini fesheden futbolcu kiralık olarak eski kulübü Borussia Dortmund'a dönmüştür.

Nuri Şahin, futbolu bıraktığını açıkladı

3. DORTMUND DÖNEMİ

2013 yılında satın alma opsiyonuyla birlikte 1.5 yıllığına Borussia Dortmund'a imza atan Nuri, taraftarlar tarafından coşkuyla karşılanmıştır. Transferinin ardından ilk lig maçı kadrosuna alınan futbolcu 19 Ocak 2013 tarihindeki SV Werder Bremen karşısında 84. dakikada oyuna girerek III. Dortmund döneminin ilk lig maçına çıkmıştır. 2014 yılının nisan ayında ise bonservisi 7 milyon euro bedelle Real Madrid'den alınmıştır. 2016/17 Sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Legia Warszawa' yı 8-4 yendikleri maçta 3. golü atarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 19 maçta ilk kez gol atmış oldu. Böylelikle Nuri Şahin 644 gün sonra resmi maçlarda gol atmayı başardı.

KULÜP KARİYERİ

2005-2011 Borussia Dortmund

2007-2008 Feyenoord (kiralık)

2011-2014 Real Madrid

2012 - Liverpool (kiralık)

2013-2014 - Borussia Dortmund (kiralık)

2014-2018 Borussia Dortmund

2018-2020 Werder Bremen

2020- Antalyaspor