Nuri Şahin: Etiyopya'da 30 bin kişiye temiz su sağlayacağız
DHA

Milli takım arasını Antalya Belek'te bulunan Regnum Carya Oteli'nin sahasında değerlendiren Antalyaspor'da yıldız futbolcu Nur Şahin, Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yanıtladı.

"ETİYOPYA'DA YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİYE TEMİZ SU SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ"

Etiyopya'da ihtiyaç sahipleri için su kuyusu açan ve yaptığı yardımlar için kısa bir açıklama yapan Şahin, "Bu konuları konuşmayı çok seven birisi değilim. Ben bu olaya tek seferlik bakmıyorum. Etiyopya bir fitilin ateşlenmesiydi ama dünyada insanların temiz suya ulaşması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Etiyopya'daki su kuyularımız açılıyor. 3 tane açıldı, 2 tane de açılacak. Yaklaşık 30 bin kişiye temiz su sağlamış olacağız. İnsanların bu pandemi sürecinde temiz suya daha çok ihtiyacı oldu." ifadelelerinde bulundu.

Nuri Şahin: Etiyopya'da 30 bin kişiye temiz su sağlayacağız

"BORUSSIA DORTMUND TARAFTARIYIM"

Birçok anı biriktirdiğini söyleyen Şahin, "Bir futbolcunun yapacağı en güzel şey anılar biriktirmek. Borussia Dortmund'un yeri bende ayrı. Türkiye'deki çocuklar nasıl Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli oluyorsa ben de Borussia Dortmund taraftarıyım. Liverpool, Madrid'ten çok farklı bir kulüp. Real Madrid'in yapısı ve futbola bakış açısı Liverpool'dan çok farklı. İkisi de çok başarılı ve farklı yollardan gitmiş, çok büyük tarihe sahip iki kulüp. İyi ki oralarda forma giymişim. Bugünkü vizyona sahip olmamda bu iki kulüp bana çok katkı sağladı." açıklamasında bulundu.

Nuri Şahin: Etiyopya'da 30 bin kişiye temiz su sağlayacağız

"ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ VE CENGİZ ÜNDER, 'AĞABEY KEŞKE MİLLİ TAKIMI BIRAKMASAYDIN' DEDİ"

"Milli takımı bırakma konusunda erken mi karar verdin?" sorusuna da Şahin, "Yok. Bu soru bana çok soruluyor. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder ile karşılaştığımda da onlar da bana, 'Ağabey keşke bırakmasaydın' dedi. Tam da zamanında bıraktığımı düşünüyorum. İnsan bırakmamak için onlarca sebep sayabilir kendine ama bırakmak için bir tek sebep yeterlidir; doğru zamanın gelmesi. Ben doğru zamanın geldiğini düşündüğüm için, alttan gelen gençlerin bayrağı devralması için bıraktım. Şimdi bakınca çok da doğru bir karar verdiğimi görüyorum. Bu bayrağı birileri devralmak zorundaydı. Çok düşündüğüm, artı ve eksilerini tartıya koyarak verdiğim bir karardı. Benim için ve ülkemiz için doğru bir karardı. Bu jenerasyon ülkemiz için çok yetenekli bir jenerasyon. Ne zaman dışarıdan bir desteğe ihtiyaçları olursa ben hep buradayım." şeklinde yanıt verdi.

Nuri Şahin: Etiyopya'da 30 bin kişiye temiz su sağlayacağız

"AİLECE ANTALYA'DA YAŞAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ"

Antalya şehrinden de övgüyle bahseden Şahin, "Şehir bizi çok güzel karşıladı. Hem kulüpteki çalışanlar hem de Antalya şehri bizi çabuk kabullendi. Eşim ve çocuklarım da çok mutlu. Oğlum, 9 yaşına kadar Türkiye'de yaşamamış, arkadaşlık ortamı Almanya'da olan bir çocuk olduğundan çekinmiştim, ancak çok iyi adapte oldu. Burayı çok sevdi. Onların mutluluğu benim mutluluğum. O yüzden ailem mutlu olduğu için de benim adaptasyonum daha da kolay oldu. Kızım da aynı şekilde. Eşim de çok sevdi. Antalya'ya tatile geldiğimiz için şehri biliyorduk. Antalya'nın sadece turistik değil başka güzellikleri de var. İklimi, havası güzel, insanları sıcakkanlı. Burada çok mutluyuz." diye konuştu.

Nuri Şahin: Etiyopya'da 30 bin kişiye temiz su sağlayacağız

PROJENİN SAHİBİ SUBOTIC

Şu sıralar Denizlispor forması giyen Neven Subotic'in 2013 yılından beri gerçekleştirdiği bir iş olan 'su kuyusu projesi' için Nuri Şahin de gönüllü olarak destek veriyor. 2018 yılında tatile gitmek yerine Endonezya'yı ziyaret eden ve sosyal sorumluluk projesine destek veren Nuri, Dortmund'da oynadığı dönem yaptığı açıklamada, "Neven, 2013 yılından bu yana dünyanın en fakir ve kurak bölgelerinin temiz su ihtiyacını karşılamak için su kuyuları açıyor, hijyene bağlı hastalıkları önlemek ve çocukları okula gitmeye teşvik etmek için büyük bir çaba harcıyor. Vakfın destekçileri ile bugüne kadar 100'e yakın su kuyusu açtı. Bana hep 'Bir su kuyusunun insan hayatını nasıl değiştirdiğini anlamak için o ana tanıklık etmen gerekir' derdi. Haklıymış. Sayesinde hayatımın en unutulmaz deneyimini yaşadım. Sınır tanımayan bir iyilik hareketinin parçası olmamı sağladığı için ona ne kadar teşekkür etsem az. Bundan böyle, dünyanın dört bir yanındaki çocukların yüzüne bir tebessüm kondurabilmek için el ele çalışacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Nuri Şahin: Etiyopya'da 30 bin kişiye temiz su sağlayacağız

Milli takım arasını Antalya Belek'te bulunan Regnum Carya Oteli'nin sahasında değerlendiren Fraport TAV Antalyaspor'da yıldız futbolcu Nur Şahin, Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yanıtladı.

Milli takım arasını Antalya Belek'te bulunan Regnum Carya Oteli'nin sahasında değerlendiren Fraport TAV Antalyaspor'da yıldız futbolcu Nur Şahin, Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yanıtladı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)