Mustafa Cengiz: 19.05'in soruşturulmasını istiyorum
AA

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Fatih Terim'e verdiği 4 maç men cezasının iyi niyetle açıklanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Kulüp televizyonunda programa katılan Cengiz, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen 4 maç men cezasını değerlendirdi.

"KÖTÜ NİYETLİ OLMADIĞINIZI KANITLAMALISINIZ"

Verilen kararı TFF'ye yakıştıramadığını belirten Başkan Cengiz, "Ceza açıklamasının özellikle saat 19.05'te yayına girmesi beni buraya getirdi. TFF, herhangi bir kulübün mensubu değildir. TFF, bizim değer verdiğimiz bir kurum. Siz, eğer belli bir takıma karşı mevzilenirseniz ve cephenizi kurarsanız, bu bundan medet umanlara hayır getirmez. Kötü niyetiniz olmadığını kanıtlamalısınız. Bu tip hataların iyi niyetle açıklanması asla mümkün görünmüyor." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim ile yaptığı açıklamalar hakkında görüştüğünü aktaran Mustafa Cengiz, "Hocamıza 'Organize kötülük' derken herhangi kurumu hedef alıp almadığını sordum. Bana 'Hayır' dedi. Bize süren aşırı tepkilerin giderek daha organize hale geldiğini söyledi." diye konuştu.

Mustafa Cengiz: 19.05'in soruşturulmasını istiyorum

"HAKEMLER G.SARAY'A KARŞI ÇOK CESUR"

Uzun zamandır sarı-kırmızılı futbol takımın deplasman maçlarını yerinde izlemeye çalıştığını vurgulayan Mustafa Cengiz, şöyle devam etti:

"Özellikle bizim yedek kulübesinin arkasına militan unsurlar yerleştiriliyor. Bu kişiler özellikle hocamıza ve teknik ekibe ismen hakaret ve küfürler ediyor. Son maçta da teknik yardımcımıza fiziki darbede bulunuldu. Belgeli ve fotoğraflı ancak ceza yok. Hocanın tepkilerden biri bu. Bu yönde önlem alınmasını istirham ediyorum. Sevgili hakemler Galatasaray'a karşı çok cesur. Aynı cesaret rakiplere de gösterilsin. İşte tepkilerden biri de bu. Bize karşı geçen yıllarda gösterilen tepkinin şiddeti artmış durumda. Bundan rahatsızız. Biz mücadelemizi ölümüne veririz. Galatasaray'ın önünün teknik olarak kesilmesine anlam veremiyorum."

Mustafa Cengiz: 19.05'in soruşturulmasını istiyorum

"HOCAMIZI NEDEN SEVK ETTİKLERİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUZ"

Mustafa Cengiz, TFF Tahkim Kurulu'nda çok ciddi hukukçuların bulunduğunu, verilen 4 maç men cezasının düzeltileceğine inandığını belirtti.

Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yanlış hesabın bir şekilde düzeltileceğine inanıyorum. TFF Tahkim Kurulunda çok ciddi hukukçular var. Bu ceza bana inandırıcı gelmiyor. Bu, haksız ceza. Ceza cürüme eşit değil. Verilen tepkinin karşılığı bu olmamalı. Olmaz. Olamaz. Bu zihniyete karşı mücadele etmemiz gerek. Sevk yapılıyor, hocamızı neden sevk ettiklerini öğrenmek istiyoruz. Bütün konuşmayı sevk edemezsiniz. Hangi kelimeler suç onu açıklamak durumundasınız ki biz savunma yapalım. Böyle olmaz. Hocamıza verilen cezayı asla onaylamıyoruz. Eski kafayla ve fanatik düşüncelerle bir yere gelemeyiz."

19:05'İN SORUŞTURULMASINI İSTİYORUM

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Cengiz, PFDK kararlarının saat 19.05'te açıklanmasının manidar olduğunu dile getirerek, "19.05, yüreğimizi yaraladı. Bunun soruşturulmasını istiyorum. Bunu yapanlar ortaya çıkarılmalı. Bu, TFF için sosyal sorumluluktur. Yanlış her zaman yanlıştır. Buna müdahale edecek yürekli insanalar her zaman vardır." diye konuştu.

Mustafa Cengiz: 19.05'in soruşturulmasını istiyorum

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)