Metin Sipahioğlu'ndan Galatasaray'a yanıt
ensonhaber.com

Süper Lig'de son dönemde tansiyonu iyice artan bir tartışma yaşanıyor: 1959 öncesi şampiyonluklar…

Fenerbahçe, yıllardır dillendirdiği resmi hesaba dahil edilmeyen şampiyonlukları için TFF'ye başvurdu.

Sarı-lacivertliler, 1924'ten bu yana futbol federasyonunun oynattığı ülke şampiyonluklarıyla birlikte toplamda 28 kez mutlu sona ulaştığını belirterek beşinci yıldızı talep etti.

Fenerbahçe'de İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, FB TV'de konu hakkında açıklamalarda bulunurken, Galatasaray Spor Kulübü'ne FETÖ yakıştırması yapınca, Galatasaray'dan cevap gecikmedi.

Metin Sipahioğlu'ndan Galatasaray'a yanıt

"GALATASARAY BAŞKANI ART NİYETLİ"

"Biz Galatasaray aleyhine derbiden sonraki açıklamadan sonra hiç açıklama yapmadık. Onlar 1 saat boyunca sadece Fenerbahçe'yi hedef alan açıklamalar yaptılar. Bilgisizce konuşuyor. Galatasaray başkanı art niyetli konuşuyor."

"FETÖ FİRARİLERİNİ ÇIKARMAK ZORUNDA KALANLAR BELLİDİR"

"Galatasaray başkanını Fenerbahçe ve Türkiye Cumhuriyeti devletini karşı karşıya getirmeye çalışmaması için uyarmıştık. Bir yönetim anlayışı bunu 1 ayda 2 defa aynı şeyi yapıyorsa bu hata değil kasıttır.

Misille cevap vereceğiz. Fenerbahçe Cumhuriyeti, rahmetli Halit Deringör'ün ifade ettiği üzere bir gönül cumhuriyetidir, bir metafordur. Fenerbahçe'nin devletine, milletine, cumhuriyetine bağlılığı, bu devlet, millet, cumhuriyet için yaptıkları ortadadır.

"HANGİ KULÜBÜN CEMAATLERİN ETRAFINDA DOLAŞTIĞI ORTADADIR"

Hangi kulübün cemaatlerin, tarikatların etrafında gezindiği, bir terör örgütü liderinin 'Dualarla himmetlerler ayağa kaldırmamız lazım' dediği ortadadır. Şampiyonluk belgesellerinden FETÖ firarilerini çıkarmak zorunda kalan bellidir. Burası Fenerbahçe Cumhuriyeti'dir. Bu bir metafordur. Fenerbahçe'nin duruşu ortadadır, bellidir."

"2014'TE DE DURUŞUMUZ AYNIYDI"

"2014 şampiyonluğunda kulübümüz Volkan Demirel'in sözlerini paylaşmıştır. 'Müzemizde 28 şampiyonluğumuz var.' Tarih 17 Temmuz 2014. Yine Volkan Demirel, '6. yıldızımıza gidiyoruz' deniliyor. Tarih, arşiv her şeyi ortaya sermekte. Mustafa Cengiz'e bu kadar bilgi yeterlidir herhalde."

YUSUF GÜNAY CEVAP VERDİ

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, GS Tv'de çıktığı programda Sipahioğlu'na cevap verdi.

Günay yapığı açıklamada, "Üzücü nitelendirmelerle dolu bir program izledik. Bir yönetici bu üslupla konuşmalıdır. Biz camiayı ve yönetimi ayırıyor. Fenerbahçe camiası ayrıdır, yönetimi elbette ayrıdır.

Metin Sipahioğlu'ndan Galatasaray'a yanıt

"BAŞARISIZLIKLAR FENERBAHÇE'Yİ BU NOKTAYA GETİRMİŞ DURUMDA"

Gelinen nokta itibariyle, sahadaki başarısızlıklar Türkiye'yi yeni bir gündemin içine itti. Hem genel başarısızlıklar hem iki kulüp arasındaki sonuçlar Fenerbahçe'yi bu noktaya getirmiş durumda.

Fenerbahçe'nin başvurusunu biz başta ciddiye almadık. Haksız, haklı değil, meşru değil, hukuki değil. 1923/24 yılındaki oynanan bir oyunu 2021'de şu an uygulanan ligin kurallarına göre 90 yıl evveline giderek şampiyon edilmesi konusunda bir başvuru.

"GALATASARAY'IN TERÖR ÖRTÜTÜYLE BİR ARAYA GETİRİLMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİ"

Fenerbahçe yöneticisinin, Galatasaray camiası için kullanığı sözler asla kabul edilemez. Bu ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Galatasaray'ı terör örgütüyle bir araya getirmesi üzüntü verici bir durumdur.

Bizim camiamızda böyle bir tartışma olmadı. 1-2 tane profesyonel sporcudan kaynaklanarak bu iftiraların atılması fayda sağlamaz. Biz böyle daha çok görüntü gösteririz." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz'den 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' tepkisi - HABERİ

Metin Sipahioğlu'ndan Galatasaray'a yanıt