Mbwana Samatta'ya Genk markajı
ensonhaber.com

Genk Futbol Direktörü Dimitri De Conde gol krallığına koşan takımın yıldızı Onuachu'nun takımdan ayrılması halinde Fenerbahçeli Samatta'nın kesinlikle listelerinde olduğunu söyledi.

"SAMATTA LİSTEMİZDE"

Het Laatste Nieuws'e konuşan De Conde, Onuachu'nun ayrılma olasılığında Samatta'nın ilgilendikleri bir isim olduğunu belirterek, "Samatta kesinlikle listemizde olan bir oyuncu. Onuachu ayrılırsa tipik Genk transferi olmayan bir şekilde oyuncu alacağız" diye konuştu.

Mbwana Samatta'ya Genk markajı

"KADROMUZU KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Onuachu'nun transferin gözdesi olduğunun farkında olduklarını belirterek, "Mümkün olduğunca çok oyuncuyu takımda tutmaya ikna etmeye çalışıyor. Şampiyon olduğumuz yıldan sonra olduğu gibi 5 oyuncu birden ayrılırsa hedefimizi gerçekleştiremeyiz" sözlerini kullandı. De Conde Onuachu'yu satabilmeleri için kapılarını çalacak takımın reddedilemeyecek bir miktar belirtmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Mbwana Samatta'ya Genk markajı

"FENERBAHÇE 6 İSTİYOR BİZ 4 VEREBİLİRİZ"

Samatta için yaklaşık 6 milyon euro bonservis istediği belirtilen Fenerbahçe'ye en fazla 4 milyon euro ödeyebilecek olan Genk'in sarı lacivertlilerle sıkı bir pazarlığa oturacağı da haberin devamında yer aldı.

Avrupa futbolundaki ilk çıkışını 2016'da Genk'e transfer olarak yapan Mbwana Samatta, Belçika kulübünde 191 maçta 76 gol 20 asistle oynamıştı. Bu performansın karşılığı olarak ise 2020'de Aston Villa'ya 10.5 milyon euroya transfer olan Samatta sezon başında Fenerbahçe'ye satın alma zorunluğu olacak şekilde kiralanmıştı.

Mbwana Samatta'ya Genk markajı

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Öte yandan sezon başında 30 gol atacak forvet diye lanse edilen Tanzanyalı futbolcu bu sezon ligde sadece 5 gol atarak Vida'dan sadece 1 gol fazla atabildi.

Devre arası sarı-kırmızılı takıma transfer olan Mostafa Mohamed ise Samatta'dan 1 gol daha fazla attı.

Sarı-laciverliler anlaşmanın parçası olarak Samatta'nın bonservisi için Aston Villa'ya 6 milyon euroyu yaz döneminde ödeyecek.

Mbwana Samatta'ya Genk markajı