Konyaspor'un yeni teknik direktörü, İsmail Kartal oldu
ensonhaber.com

Süper Lig'de 2020-2021 sezonu başladı. Yeni sezon öncesi Bülent Korkmaz ile yollarını ayıran İttifak Holding Konyaspor, yeni teknik direktör arayışına girmişti.

Arayışlarını sürdüren Konyaspor, son olarak Çaykur Rizespor'da görev yapan İsmail Kartal'ın teknik direktörlüğe getirildi resmen duyuruldu

"CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN"

Konyaspor sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

"İttifak Holding Konyaspor’umuz teknik direktör İsmail Kartal ile her konuda anlaşma sağlamıştır. Camiamıza hayırlı olsun."

Konyaspor'un yeni teknik direktörü, İsmail Kartal oldu

İSMAİL KARTAL KULÜP KARİYERİ

Futbol yaşantısına Sarıyer'de başlamıştır. Daha sonra Gaziantepspor'a transfer olmuştur. İki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 1983-1993 yılları arasında top koşturduğu Fenerbahçe'de 235 maç oynadı, dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı.

1993-1994 sezonunda Denizlispor' da 32 maçta 12 gol atarak futbolculuk kariyerinin en verimli dönemini yaşamış, 1994-1995 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra aktif futbolculuğu bırakmıştır.

İSMAİL KARTAL MİLLİ TAKIM KARİYERİ

İsmail Kartal, 2 kez Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımı ve 6 kez Türkiye millî futbol takımı forması olmak üzere toplam 8 kez millî formayı giymiştir.

Teknik direktörlük kariyerinde birçok takım çalıştıran İsmail Kartal kendisinden beklenen en büyük çıkışı Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yaptığı 2010-2013 yıllarında gerçekleştirdi. Daha sonrasında 40 maç da Ersun Yanal'ın yardımcılığını yapan Kartal, ardından 2014 yılında Fenerbahçe'nin teknik direktörü oldu. 46 maçta 2.17 galibiyet yüzdesi ile oynayan tecrübeli hoca sarı-lacivertlilerle yollarını ayırdıktan sonra Eskişehirspor, Gaziantepspor, Ankaragücü ve Rizespor takımlarını çalıştırmıştır.

İsmail Kartal bu sezon Süper Lig takımlarından Konyaspor ile anlaşma sağladı.

Konyaspor'un yeni teknik direktörü, İsmail Kartal oldu