Konyaspor deplasmanda Erzurumspor'u yendi
ensonhaber.com

Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde Yılmaz Vural'ın takımı Erzurumspor ile İlhan Palut'un çalıştırdığı Konyaspor karşı karşıya geldi.

Kazım Karabekir Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip Konyaspor, 2-1'lik skorla kazandı.

Konyaspor 9. dakikada Deni Milosevic'in golüyle öne geçerken, 15. dakikada Manuel da Costa maça beraberliği getirdi. 26. dakikada Sokol Cikalleshi kullandığı penaltı atışında topu üstten auta göndererek Konyaspor'u üstünlüğe taşıma şansını değerlendiremedi. Konyaspor'da Abdülkerim Bardakçı 44'te attığı golle takımını yeniden öne geçiren isim oldu. Mücadelenin ikinci devresinde ise gol sesi çıkmadı.

Hakem Sarper Barış Saka, 90+8'de Erzurumspor lehine verdiği penaltı kararını VAR'da izleyerek iptal etti.

Konyaspor deplasmanda Erzurumspor'u yendi

YILMAZ VURAL ÇIKTIĞI İLK MAÇI KAYBETTİ

Alınan bu sonucun ardından Erzurumspor, Yılmaz Vural ile çıktığı ilk maçı kaybetmiş oldu ve kazanamama serisi 7 maça çıktı. Erzurumspor ligde 27 puanda kaldı. Konyaspor 39 puana çıkarken üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

Ligin bir sonraki haftasında Erzurumspor, Gençlerbirliği deplasmanına gidecek. Konyaspor sahasında Ankaragücü'nü ağırlayacak.

Konyaspor deplasmanda Erzurumspor'u yendi

"ÇOK KÖTÜ BİR SONUÇ ALDIK"

Yılmaz Vural maç sonu yaptığı açıklamada, “Çok kötü bir sonuç aldık. Kazansak başka şeyler konuşacaktık ama olmadı. İki oyuncumuzu daha çok hücuma destek versinler diye sahaya sürdük.

Oyunun normal temposundan giderken golü yedik. Hemen karşılık verdik. Skoru eşitliğe getirdik. Ardından pozisyon kısırlıkları yaşandı. Devrenin sonuna doğru 2. golü yedik. Değişiklikle ikinci devreye başladık. Osman’ın daha diri olacağını düşündük, onu oyuna aldık.

"YATAN KALMIYOR, OYUNUN İÇİNE EDİYORLAR"

Oyunun büyük bölümünde oyuna biz hakimdik. Rakip skoru korumak istedi. Yatan kalkmıyor, kaleci pas vermiyor adeta oyunun içine ediyorlar. Hakem kardeşlerim bir daha yaparsa diye bekliyorlar. Güzel maç yönetti ama zamana dikkat edemedi.

İyi pozisyonlarımız oldu. Kazandığımız penaltı açık ama elini geri çekiyormuş diye penaltı vermedi. Sonrasında faul bize yapılıyor onlara veriyorlar. VAR’da ki neyi düşünüp hakemi çağırdı. Bu kadar net görülen şeylerde halen VAR’da sistem hatası var denilmez.

Kazanılan 1 puan veya kaybedilen 1 puan çok önemli artık bunun farkına varılsın. İkinci yarı oyuncularımın verdiği çabadan dolayı onlara teşekkür ediyorum. Aldığımız bu sonuçla büyük bir yara aldık. Gençlerbirliği’yle oynayacağız ve yine ağır bir maç olacak.

Oyuncularımı oynarken sahada tanıyoruz. Konyaspor’u kutluyorum. Umarım bundan sonra her şey istediğimiz ve düşündüğümüz gibi gerçekleşir” ifadelerini kullandı.