Fenerbahçe liderlik fırsatını tepti
ensonhaber.com

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geldi.

Kadir Has Stadı'nda oynanan mücadeleyi, Kayserispor 1-0'lık skorla kazandı.

Kayserispor'a galibiyeti getiren gol, 58. dakikada tecrübeli oyuncu Umut Bulut'tan geldi. Umut Bulut, kariyerinde Fenerbahçe ile oynadığı 34. maçta 11. kez ağları sarsmış oldu.

Fenerbahçe liderlik fırsatını tepti

Bu sonucun ardından kazanması durumunda liderliğe yükselecek olan Fenerbahçe, 2 galibiyetin ardından yenilgi aldı ve 17 puanda kaldı. Kayserispor ise ilk galibiyetini aldı ve 7 puana yükseldi.

Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa'yı konuk edecekken, Kayserispor ise deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

BÜLENT UYGUN GERİ DÖNDÜ

Kayserispor'un yeni teknik direktörü Bülent Uygun, 2 yıl sonra Süper Lig'e döndü. Son olarak Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda Osmanlıspor'u çalıştıran Uygun, 2 yıl sonra Süper Lig'deki ilk sınavını, futbolculuğu döneminde önemli başarılar elde ettiği Fenerbahçe'ye karşı verdi.

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe, oyunun kontrolünü elinde tuttu ve rakip kalede de tehlikeler yarattı ancak son vuruşlarda başarıyı sağlayamadı.

Sarı-lacivertlilerin devredeki ilk pozisyonu, 24. dakikada geldi. Emre'nin kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topa Moses çok sert vurdu, ancak top direkten oyun alanına döndü.

Fenerbahçe, özellikle kanatları etkili kullanarak Kayserispor defansının açıklarını aradığı ilk yarının 38. dakikasında çok önemli bir pozisyonu daha gole çeviremedi.

Fenerbahçe liderlik fırsatını tepti

Ceza sahasına gelen ortada Vedat Muriç'in vuruşunda top, önce kaleciye ardından direğe çarptı. Serdar, önünde kalan topa sert bir vuruş yaparken bu kez savunma çizgiden çıkarttı. Son olarak Rodrigues'in vuruşunda top, yandan dışarı gitti.

Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki en net pozisyonunda ise Garry Rodrigues, güzel taşıdığı topu ağlara göndermeyi başaramadı.

İlk yarının son dakikasında Muriç'in indirdiği topla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Rodrigues, yakın mesafeden uygun durumda vuruşunu yaptı; ancak meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. İki takım soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.

Karşılaşmanın 2. yarısında iki takım da değişiklik yapmadan başladı ve Fenerbahçe'nin daha kontrollü başladığı devrede golü Kayserispor buldu.

58. dakikada Mensah'ın şık ara pasında topla buluşan Umut Bulut, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Top, kaleci Altay'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe liderlik fırsatını tepti

Fenerbahçe, değişikliklerin ardından rakip kaleye daha kalabalık gitmeye başladı ve üst üste pozisyonlar da buldu. Önce 71. dakikada kullanılan köşe vuruşunda seken top, Gustavo'nun önünde kaldı. Brezilyalı yıldızın vuruşunda top, direkten oyun alanına geri döndü.

Hemen sonrasında sağ kanattan gelen ortada top, herkesi geçip arka direkteki Zanka'nın önünde kaldı. Danimarkalı savunmacının vuruşunda, kaleci Lung izin vermedi. Pozisyonun devamında Hasan Ali uzak mesafeden kaleyi yokladı, ancak kaleci Lung bir kez daha gole engel oldu.

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, son değişiklik hakkını 77. dakikada Zanka'yı kenara alıp, Mevlüt Erdinç'i oyuna sürerek kullandı.

Ancak Yanal'ın hamleleri sonuç vermedi ve Fenerbahçe, kazanması durumunda liderliğe yükseleceği Kayserispor karşılaşmasından 1-0 yenik ayrıldı.

Fenerbahçe liderlik fırsatını tepti