Beşiktaş, son dakika golüyle kazandı
ensonhaber.com

Süper Lig'de 14. hafta maçında Kasımpaşa ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan 90+5. dakikada attığı golle Beşiktaş oldu.

Siyah-beyazlılar 3-2'lik skorla 3 puana ulaştı.

Kasımpaşa'nın gollerini 28. dakikada Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mustafa Pektemek ve 56. dakikada Fode Koita kaydetti.

Beşiktaş'ın golleri 39. dakikada Caner Erkin ile 71. ve 90+5. dakikada Umut Nayir'den geldi.

Beşiktaş, son dakika golüyle kazandı

Bu galibiyetle Beşiktaş serisini 6 maça çıkardı ve puanını 27 yaptı.

Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'a konuk olacak. Beşiktaş da Sergen Yalçın'ın başında olduğu Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak.

QUARESMA VE M.PEKTEMEK RAKİP OLDU

Kasımpaşa'nın sezon başında kadrosuna kattığı Ricardo Quaresma ile Mustafa Pektemek, eski takımlarına karşı mücadele etti. Portekizli futbolcu Quaresma, Süper Lig'de ilk defa Beşiktaş'a rakip oldu.

Ricardo Quaresma, daha önce ülkesinin Porto takımıyla siyah-beyazlı ekibe karşı forma giymişti. Beşiktaş taraftarı, karşılaşma öncesinde Quaresma lehine tezahüratta bulundu. Karşılaşma öncesi, vefat eden eski milli oyuncu Tuncay Mesçi için saygı duruşu yapıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşmaya iki takım da golü düşünerek başladı. Ev sahibi Kasımpaşa, eksiklerine rağmen ileri hızlı ataklarla Beşiktaş kalesine tehlikeli gitti. Ancak siyah-beyazlıların ilk ciddi tehlikesinde Kasımpaşa 10 kişi kaldı.

HAFEZ KIRMIZI GÖRDÜ, K.PAŞA 10 KİŞİ KALDI

Maçın 15. dakikasında serbest vuruşu hızlı kullanan Beşiktaş'ta Burak Yılmaz, sol çaprazdan pasını Hutchinson'a verdi. Hutchinson, ceza yayı önünde Hafez'den topu kurtardıktan sonra yerde kaldı. Maçın hakemi Arda Kardeşler, Hafez'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Bu kart, Süper Lig'de sezonun en erken kırmızı kartı oldu.

Beşiktaş, Kasımpaşa 10 kişi kalmasına rağmen oyunda bir türlüğü istediği üstünlüğü sağlayamadı ve siyah-beyazlılar kalesinde şok bir gol gördü. Karşılaşmanın 24. dakikasında Popov'un ceza sahası dışı sağ çaprazdan kısa pasında Koita, kale alanında topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kaleci Karius'tan döndü.

Beşiktaş, son dakika golüyle kazandı

KASIMPAŞA ÖNE GEÇTİ

Ardından topu önünde bulan Mustafa Pektemek'in sol çaprazdan boş kaleye şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. Ancak maçın hakemi Arda Kardeşler, Koita'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü vermedi. Daha sonra yapılan VAR incelemesinin ardından Arda Kardeşler golü geçerli saydı. Bu arada Beşiktaşlılar, golden önce ortasahada Fode Koita'nın Domagoj Vida'ya faul yaptığını iddia ettiler ama Arda Kardeşler'in kararı değişmedi.

Beşiktaş, son dakika golüyle kazandı

BEŞİKTAŞ CANER'LE SKORU EŞİTLEDİ

Kasımpaşa'nın golünden sonra beraberlik için hamle yapan Beşiktaş, 39. dakikada eşitliği sağladı. Siyah-beyazlılarda Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Caner Erkin'in altıpasın solunda bekletmeden sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşta top filelerle buluştu. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca, soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.

Kasımpaşa'da ilk sarı kartını 32.dakikada gören Fode Koita için Beşiktaşlılar ikinci sarı kartı bekledi. Maçın 53. dakikasında Gökhan Gönül, Koita ile girdiği ikili mücadelenin ardından yüzüne aldığı darbeyle yerde kaldı. Bu pozisyonda siyah-beyazlılar, Arda Kardeşler'den ikinci sarı kartı çıkarmasını bekledi.

KOİTA K.PAŞA'YI BİR KEZ DAHA ÖNE GEÇİRDİ

Karşılaşmanın 56. dakikasında Fode Koita, Kasımpaşa'yı 2-1 öne geçiren golün altına imza attı. Hajradinovic'in sol kanattan yaptığı ortasını uzak köşede tamamlayan Koita, takımını bir kez daha öne geçirdi. Fode Koita, Beşiktaş'a karşı 5. maçında 4. golünü attı.

Beşiktaş, son dakika golüyle kazandı

UMUT NAYİR GİRDİ, BEŞİKTAŞ MAÇA DÖNDÜ

Beşiktaş'ın 10 kişi kalan Kasımpaşa karşısında ikinci kez geriey düşmesinin ardından Abdullah Avcı tüm riskleri aldı. Oyunda etkisini yitiren Abdoulay Diaby'yı 60. dakikada kenara alan Abdullah Avcı, Umut Nayir'i sahaya sürdü.

Karşılaşmada dakikalar 71'i gösterdiğinde, Umut Nayir beraberlik golünü attı. Gökhan Gönül'ün sağ kanattan uzak köşeye yerden ortaladığı topla buluşan Umut Nayir, boş kaleye topu gönderdi. Abdullah Avcı golden sonra da pedro Rebocho'yu çıkartırken, Jeremain Lens'e görev verdi.

Beşiktaş üstünlük golünü ararken, hücumda istenen pozisyonlar gelmediği için Abdullah Avcı bir hamle daha yaptı. Orta sahadan Muahmmed Elneny'yi çıkarten Abdullah Avcı, hücum oyuncusu Güven Yalçın'ı sahaya sürdü.

Güven Yalçın oyuna girdikten sonra Kasımpaşa kalesine tehlkeli bir şut gönderdi ama top üstten dışarı gitti.

Beşiktaş, son dakika golüyle kazandı

UMUT BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Maçın 85. dakikasında Burak Yılmaz önemli bir fırsat yakaladı ama kaleci Fatih Öztürk'e takıldı. Maçın 89. dakikasında ise Fatih Öztürk'ün ceza sahası içinde elinden kaçırdığı topu Umut Nayir tamamladı ama top üstten dışarı gitti.

Maçta son anlar oynanırken, Beşiktaş'ta Umut Nayir sahneye çıktı. Jeremain Lens sağ kanatta topla buluştu ve kale sahasına kadar geldi. Hollandalı oyuncu topu Umut Nayir'e çıkardı ve 25 yaşındaki golcü topu ağlara gönderek Beşiktaş'a 3 puanı getirdi.

Beşiktaş, son dakika golüyle kazandı