Jorge Jesus'un 5 özel planı

Fenerbahçe’nin başında çıktığı 12 resmi maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve tek yenilgi alan Jorge Jesus, kısa sürede adından söz ettirdi.

Lig ve Avrupa’da iddialı yürüyüşünü sürdüren Portekizli çalıştırıcı özellikle taktiksel hamleleriyle konuşuluyor.

Milliyet'in haberine göre; set oyunundan hızlı oyuna kadar Jesus’un masasında birçok plan bulunuyor. Dinamo Kiev maçı sonrası basın toplantısında da bu konuya vurgu yapan tecrübeli teknik direktörün 5 ayrı başlıklı planı şöyle oluşuyor:

Jorge Jesus'un 5 özel planı

Duran toplar

Korner, serbest vuruş ve kaleye yakın frikikler Jorge Jesus’un futbolda en sevdiği organizasyonlar. Portekizli hocanın her biri için ayrı plan ve planları var. Her futbolcunun hangi atışı, nerden ve nasıl kullanacağı belli.

Jorge Jesus'un 5 özel planı

Taç atışı

Jorge Jesus kariyeri boyunca rakip yarı sahadaki taç atışlarını en az duran top kadar etkili gördü.

2008’de çalıştığı Braga’da bile taç atışlarının önemine değinen Jesus, Fenerbahçe’de de Ferdi, Alioski, Osayi gibi kenar oyunculara taç atışı çalıştırıyor. Maç günleri de bu pratikler yapılıyor. Dinamo Kiev’e karşı atılan 2. golde taç atışındaki başarı herkesi memnun etti.

Jorge Jesus'un 5 özel planı

Ofsayt taktiği

Özellikle 4-2 kazanılan Adana Demirspor maçıyla beraber Jorge Jesus, ofsayt taktiklerinin üzerinde durdu. Bunda da başarı sağlandı. Sadece 5 kez hücum yapan Dinamo Kiev bile 2 kez ofsayta düştü. Adana Demirspor 6 kez, Austria Wien 6 kez, Konyaspor 8 kez, Kayserispor 8 kez ofsayta düştü.

Jorge Jesus'un 5 özel planı

Taktik fauller

Jorge Jesus, her gittiği takımda faullerinde önemine vurgu yapıyor. Taktik faullerin tıpkı basketboldaki gibi rakip hücumu kesmede önemli olduğunu düşünüyor.

Jorge Jesus'un 5 özel planı

Hızlı futbolcu

Esas madde hızlı futbol, hızlı pres ve hızlı pas... Jorge Jesus takımının 5-7 saniye içinde topu kapması, hızlı bir şekilde rakip kaleye gitmesi ve 2-3 saniyede topun ayaktan çıkmasını istiyor.