İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Fatih Aydın açıklaması
ensonhaber.com

Çiftlik Bank davasının sanığı ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'da tutuklu bulunan ağabeyi Fatih Aydın'ın, Türkiye'ye getirilişinde kameraya yansıyan görüntülerde üzerinde Fenerbahçe forması olması taraftarların tepkisini çekmişti.

Konuyla ilgili eski yönetici Metin Sipahioğlu ve Rıdvan Dilmen'den peş peşe tepki dolu açıklamalar gelmişti.

Sarı-lacivertli camiayı inciten bu durumun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

"HASSASİYETİ ANLIYOR VE PAYLAŞIYORUZ"

Art niyetli bir yaklaşımın olmadığı belirtilen açıklamada, "Fenerbahçe taraftarının hassasiyetini anlıyor ve aynı hassasiyeti yürekten paylaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Fatih Aydın açıklaması

"HAKLI BİR ÜZÜNTÜ VE TEPKİYE YOL AÇTI"

Açıklamanın tamamında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Çiftlik Bank davası kapsamında aranan Fatih Aydın adlı şahıs, 2 Kasım 2021 Salı günü saat 18.30 sıralarında yurt dışından hava yolu ile ülkemize getirilmiştir.

Şahsın İstanbul Havalimanı'ndan çıkışı sırasında üzerinde Fenerbahçe Spor Kulübü formasının bulunması, güzide kulübümüzün taraftarlarında haklı bir üzüntü ve tepkiye yol açmıştır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Fatih Aydın açıklaması

"ART NİYETLİ BİR YAKLAŞIM SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Yurt dışından gelişi sırasında şahsın üzerindeki siyah bir tişörtün altına forma giydiği, havalimanı çıkışında sağlık kontrolü sırasında kelepçesiz, polis bulunmayan ortamda yapılan sağlık kontrolünden formayla çıktığı görevlilerimizce tespit edilir edilmez, araç içerisinde siyah tişörtü tekrar giydirilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sırasında üzerinde siyah tişört bulunmaktadır.

Fenerbahçe taraftarının hassasiyetini anlıyor ve aynı hassasiyeti yürekten paylaşıyoruz. Üzüntüyle karşıladığımız bu olayda herhangi bir görevlimizin kasıt veya art niyetli yaklaşımı söz konusu olamaz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Fatih Aydın'ın Fenerbahçe forması giymesine tepki

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Fatih Aydın açıklaması