Galatasaray İzmir'den eli boş döndü
ensonhaber.com

Süper Lig'de 16. hafta maçında Göztepe ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan maçta kazanan 2-1'lik skorla ev sahibi Göztepe oldu.

GÖZTEPE 17 YIL SONRA İÇ SAHADA GALİP

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda son maçına çıkan Göztepe 3 puana ulaşırken, ligde 17 yıl sonra Galatasaray'ı iç sahada yenmeyi başardı.

Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Cameron Jerome ve 61. dakikada Halil Akbunar kaydetti. Galatasaray'ın golü 27. dakikada Lamine Gassama'nın ters vuruşuyla geldi.

Süper Lig'de gelecek hafta Göztepe, Sivasspor'a konuk olacak. Galatasaray, Antalyaspor'u ağırlayacak.

GASSAMA, JEROME VE TİTİ SİVAS'A KARŞI YOK

Göztepe'de Lamine Gassama, Cameron Jerome ve Titi gördükleri sarı kartların ardından cezalı duruma düştüler ve Sivasspor deplasmanında oynama şanslarını kaybettiler.

Galatasaray İzmir'den eli boş döndü

MAÇTAN NOTLAR

Göztepe ile Galatasaray maça dengeli başladı. İki takım da ilk dakikalarda kalesinde pozisyon vermek istemezken, Galatasaray maçın başında rakip kalede etkili oldu.

Maçın 5. dakikasında Galatasaray'ın cezaayayında kazandığı serbest vuruşta Selçuk İnan şutu direk dibinden dışarı gitti. Galatasaray'ın etkili olduğu ilk dakikalarda kalesinde gol görmeyen Göztepe, 9. dakikada fileleri havalandırdı. Serdar Gürler'in kullandığı köşe vuruşuna ilk önce Titi yükseldi, kafasıyla indirdiği topu kale önünde bomboş kalan Jerome tamamladı ve Göztepe 1-0 öne geçti.

Galatasaray İzmir'den eli boş döndü

GASSAMA KENDİ KALESİNE ATTI

Göztepe taraftarının önünde öne geçtikten sonra daha özgüvenli oynamaya başladı ancak kalesinde pozisyonlar da verdi. maçın 27. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda Beto'nun yumrukladığı top Selçuk İnan'da kaldı.

Selçuk'un pasına Babel kafa vuruşunu yaptı, top Gassama'ya çarpıp ağlarla buluştu ve Galatasaray durumu 1-1 yaptı. Süper Lig'de daha önce Alanyaspor forması da giyen Gassama, ikinci kez bir Galatasaray maçındaters vuruşula topu ağlara yollamış oldu.

Karşılaşamanın ilk yarısında Galatasaray, Radamel Falcao ve Sofiane Feghouli ile Beto'nun koruduğu kalede etkili pozisyonlar yakaladı. Ancak ilk yarıda başka gol olmayınca, soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gidildi.

Galatasaray İzmir'den eli boş döndü

İkinci yarıya hem Göztepe hem de Galatasaray tempolu başladı. Radamel Falcao, Ryan Babel ve Sofiane Feghouli ile ileride etkili olmak isteyen Galatasaray, Göztepe savunmasını geçmekte güçlük yaşadı.

İkinci yarının ilk dakikalarında Göztepe, Halil Akbunar ile tehlikeli bir pozisyon üretirken, Galatasaray'da Ryan Babel, müsait durumda kafa vuruşunda topu dışarı gönderdi.

Maçın 61. dakikasında Göztepe, Galatasaray karşısında yeniden öne geçti. Galatasaray atağında topu Halil Akbunar kaptı. Serdar Gürler'le verkaça giren Halil, karşı karşıya kaldığı Muslera'nın yanından plase vuruşla ağları havalandırdı. Bu golle Göztepe skoru 2-1 yaptı.

Galatasaray İzmir'den eli boş döndü

SERDAR GÜRLER DİREĞE TAKILDI

Galatasaray, Göztepe'nin öne geçmesinin ardından kısa süre oyundan düştü. Göztepe hızlı ataklarla Galatasaray karşısında farkı açmayı düşünmesine rağmen pozisyon üretemedi.

Maçta dakikalar 78'i gösterdiğinde iki takım da önemli pozisyonları kaçırdı. Göztepe'de savunma arkasına sızan Serdar Gürler, kaleci Muslera'yla karşı karşıya kaldı. Serdar Gürler'in vuruşunda top direkten döndü.

Bu pozisyondan saniyeler sonra Adem Büyük'ün pasının ardından kaleciyle karşı karşıya kalan Falcao'nun vuruşunda top Beto'da kaldı.

Galatasaray İzmir'den eli boş döndü

G.SARAY ARADIĞI GOLÜ BULAMADI

Galatasaray'ın beraberlik golü aradığı son bölümde, sarı-kırmızılılar bir fırsatdaha yakaladı. Karşılaşamnın 80. dakikasında Mariano'nun ortasının ardından ceza sahasında bomboş pozisyonda kalan Adem Büyük'ün kafa vuruşu farklı şekilde auta çıktı.

Maçın 84. dakikasında ise Ömer Bayram tehlikeli bir yerden kullandığı serbest vuruşta top farklı şekilde dışarı gitti.

Kalan bölümde gol olmayınca, Göztepe Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki son maçında 3 puana ulaştı.