Galatasaray'dan maçların ertelemesi talebi
ensonhaber.com

Dünyayı hızla etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz gün, maçların bir süre seyircisiz oynanacağı açıklanmıştı.

GALATASARAY, MAÇLAR EN AZ 15 GÜN ERTELENSİN DİYOR

Galatasaray Kulübü, yaptığı açıklama ile seyircisiz oynanması kararının yerine karşılaşmaların, 15 gün ile 1 ay arasında ertelenmesi talebinde bulunduklarını ifade ettiler.

Galatasaray'dan maçların ertelemesi talebi

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 adlı koronavirüs salgınının ülkemizde de tespit edilmesinin ardından nisan ayı sonuna kadar tüm spor müsabakalarının seyircisiz olarak oynanacağı açıklanmıştır.
Önce sağlık ilkesinden hareketle, seyirciler kadar, sporcu ve görevlilerin de sağlığının düşünülmesi gerekmektedir.
Nitekim pek çok ülkede liglerin ertelenmesine ya da askıya alınmasına karar verilmiştir.

Liglerin ertelenmediği ve müsabakaların seyircisiz oynanması ile ilgili olarak da İngiltere de ise müsabakaların şifresiz yayınlanması kararı alınmıştır. Zira seyircisiz oynanması halinde kişiler şifreli yayınlanan müsabakaları izlemek için yine bir araya gelecek ve toplu olarak bu müsabakaları izleyeceklerdir.
Bu şekilde taraftar gruplarınca bir araya gelinerek müsabaka izlenme ihtimali de gözetilmelidir.

Ayrıca konuya mali açıdan bakıldığında spor müsabakalarının seyircisiz oynanması, seyirci hasılatlarında yaşanacak gelir kaybı nedeniyle ciddi mali zorluklar yaşayan tüm kulüplerimiz adına önemli sıkıntılar doğuracaktır.
Bu nedenlerle liglerin seyircisiz oynanması yerine, yaşanacak gelişmelere göre daha sonra yeniden değerlendirilmek üzere ilk etapta 15 gün ya da 1 ay süreyle ertelenmesi görüşünde olduğumuzu Devletimizin ve ilgili kurumlarının dikkatine arz ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BEŞİKTAŞ'TAN GALATASARAY'A GÖNDERME

Geçtiğmiz gün yaptığı açıklamada derbinin seyircisiz oynanmasını istemediğini belirten, ancak bugün kulübün resmi sitesi üzerinden ligin ertelenmesi kararının daha doğru olacağını ifade eden Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e, Beşiktaş'tan yanıt geldi.

Siyah-beyazlı kulüp, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ezeli rakibine göndermede bulundu. Beşiktaş'ın paylaşımında, "Tutarlı. Aralarında çelişki bulunmayan, her bakımdan uyumlu, insicamlı" ifadeleri yer aldı.

Galatasaray'dan maçların ertelemesi talebi