Galatasaray'da Muslera'nın maaşı tartışılıyor
ensonhaber.com

Galatasaray'da 11. yılını dolduran ve adını kulübün efsaneleri arasına yazdıran Uruguaylı kaleci, bu sezon gösterdiği performansla tartışılır hale geldi.

Sivas deplasmanında yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle ligde sadece 22 maçta forma giyen Muslera, buna karşın kalesinde tam 28 gol gördü.

Maaşı tartışılıyor

Maç başına 1.3 gol yiyen 35 yaşındaki eldivene gösterilen tepkilerin tek nedeni performansı da değil.

Geçtiğimiz sezon 3 yıllık yeni sözleşme imzalayan Muslera, 2.5 milyon euroluk maaşıyla açık ara Süper Lig'in en çok kazanan kalecisi. Ancak tecrübeli file bekçisi maaşı oranında fark yaratamıyor. Hatta Galatasaray'ın ezeli rakiplerindeki meslektaşlarından da oldukça geride kalmış durumda.

Galatasaray'da Muslera'nın maaşı tartışılıyor

Uğurcan, Altay ve Ersin'in toplam maaşı: 1.2 milyon euro

Performansıyla sezona damga vuran ve Trabzonspor'u şampiyonluğa taşıyan Uğurcan Çakır'ın yıllık maaşı 9 milyon lira. Yani şu anki kurla yaklaşık 550 bin euro. Fenerbahçe'nin yaşadığı müthiş çıkışta önemli rol oynayan Altay Bayındır 500 bin euro kazanıyor. Beşiktaş kalesindeki performansıyla çok sayıda Avrupa kulübünün listesine giren Ersin Destanoğlu ise sadece 160 bin euro maaş alıyor.

Galatasaray'da Muslera'nın maaşı tartışılıyor

Sözleşme feshinin yolları aranıyor

Taraftarlarının sevgilisi olan 3 kalecinin toplam maaşı sadece 1.2 milyon euro ederken, tek başına 2.5 milyon euro alan Fernardo Muslera'nin performansı Galatasaray'da çok büyük tartışma yaratıyor.

Yeni sezonda görev yapacak olan yönetimin ilk iş olarak Uruguaylı kaleci ile masaya oturması ve en uygun şartlarda sözleşmeyi sonlandırmanın yollarını araması bekleniyor.

Uğurcan (550 bin euro) 33 maçta 28 gol yedi. Maç başına kalesinde 0,8 gol gördü.

Altay (500 bin euro) 20 maçta 19 gol yedi. Maç başına kalesinde 0,9 gol gördü.

Ersin (160 bin euro) 31 maçta 34 gol yedi. Maç başına kalesinde 1,1 gol gördü.

Galatasaray'da Muslera'nın maaşı tartışılıyor

Galatasaray'da Muslera'nın maaşı tartışılıyor