Galatasaray evinde rahat kazandı
ensonhaber.com

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray ile Hes Kablo Kayserispor karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray, 4-1'lik skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Adem Büyük, 21. dakikada Ryan Donk, 64 ve 90+4. dakikalarda Sofiane Feghouli attı.

Galatasaray evinde rahat kazandı

ÖMER BAYRAM ASİST KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Kayserispor'un tek golü ise 71. dakikada Mesanovic'ten geldi. Donk ve Feghouli'nin gollerinde asisti Ömer Bayram yaptı ve Süper Lig'deki asist sayısını 8'e yükselterek zirveye yükseldi.

Galatasaray'ın 4. golünün asistini ise Henry Onyekuru yaptı.

Bu sonucun ardından Galatasaray, puanını 36'ya yükseltti ve zirveyle arasındaki puan farkını 5'e düşürdü.

Kayserispor ise 11 puan ile son sırada kaldı. Galatasaray, gelecek hafta Kasımpaşa'ya 9 Şubat Pazar saat 19.00'da konuk olacak.

Kayserispor ise aynı gün saat 13.30'da Antalyaspor'u konuk edecek.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, mücadeleye oldukça baskılı başladı.

Arka arkaya Kayserispor kalesine ataklar yapan Galatasaray, özellikle kenar ortalarıyla gol aradı. Galatasaray'ın baskısı 5. dakikada golle sonuçlandı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Mariano ceza sahası içine ortasını yaptı.

ADEM BÜYÜK MAÇIN BAŞINDA SAHNEYE ÇIKTI

Bu topa hareketlenen Adem Büyük altıpas içinde vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray, Adem Büyük'ün golüyle skoru 1-0'a taşıdı.

Galatasaray, golden sonra da oyunun hakimi olurken konuk ekip Kayserispor ilk atağını 9. dakikada yaptı.

Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Campanharo ceza sahası içine ortasını yaptı ancak bu top kaleci Fernando Muslera'nın kontrolünde kaldı.

Galatasaray evinde rahat kazandı

DONK'TAN MÜKEMMEL GOL

Galatasaray, bu ataktan sonra arka arkaya ataklar yapmaya başladı. Özellikle, Ömer Bayram'ın etkili oyunuyla birlikte Galatasaray pozisyonlar buldu.

Ömer Bayram'ın etkili oyunu sonrası Galatasaray ikinci golü buldu. 21. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında topla buluşan Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yaptı.

Bu topa hareketlenen Ryan Donk göğüsü ile topu yumuşattı ve voleyle topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray, Ryan Donk'un golüyle skoru 2-0'a taşıdı.

İlk yarının son tehlikeli atağı 38. dakikada Galatasaray'dan geldi. Sağ kanatta Sofiane Fegholi ceza sahası içine ortasını yaptı.

Bu topa hareketlenen Emre Akbaba vuruşunu yaptı ancak bu top yandan dışarı çıktı.

Galatasaray evinde rahat kazandı

BELHANDA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Galatasaray, ikinci yarıya daha düşük bir tempoyla başladı. İkinci yarının ilk atağını ise Kayserispor yaptı. 47'de Campanharo'nun şutu, kalenin yanından auta gitti.

Younes Belhanda, 49. dakikada Brice Dja Djedje'ye yaptığı faulün ardından sarı kart gördü ve Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştü. Düşük tempoyla devam eden maçta Galatasaray, ilk yarıdaki baskılı ve tempolu oyununun aksine kontraataklar ile etkili olmaya çalıştı.

Ancak, şutlar ve paslarda gelen isabetsizlik ikinci yarının ilk bölümünde skorun değişmemesine neden oldu.

BU KEZ DE FEGHOULİ SAHNEYE ÇIKTI

Galatasaray, ikinci yarıdaki ilk etkili atağında golü buldu.

Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Ömer Bayram ceza sahası içine yerden ortasını yaptı. Bu topa hareketlenen Sofiane Feghouli ceza sahası içinde penaltı noktasının hemen gerisinden kaleye şutunu gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu.

Galatasaray, Sofiane Feghouli'nin 64. dakikadaki golüyle skoru 3-0'a taşıdı.

Galatasaray evinde rahat kazandı

KAYSERİ MESANOVİC'LE UMUTLANDI

Kayserispor, önce 66'da Pedro Henrique ile etkili bir atak yaptı. Ardından 69'da Mesanovic ile golü buldu.

Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Aksel Aktaş ceza sahası içine ara pasını gönderdi. Bu topla buluşan Mesanovic ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu.

Önce ofsayt verilen pozisyon yapılan VAR incelemesinden sonra gol değeri kazandı. Hes Kablo Kayserispor, Mesanovic'in attığı golle skoru 3-1'e taşıdı.

Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği 75. dakikada geldi. Emre Akbaba'nın yerine Taylan Antalyalı oyuna dahil oldu.

ONYEKURU ASİSTLE DÖNDÜ

80'de ise Ömer Bayram alkışlarla kenara geldi ve yerine büyük bir destekle Henry Onyekuru dahil oldu.

Nijeryalı oyuncunun ikinci Galatasaray dönemi, Kayserispor maçıyla birlikte başladı. Galatasaray'ın son oyuncu değişikliği ise sakatlık sonucu geldi.

Adem Büyük kenara geldi, Jesse Sekidika oyuna dahil oldu. Mücadelenin sonunda Galatasaray savunması dikkatli ve tedbirli oynayarak skora izin vermedi.

Galatasaray, kontraatakla etkili olduğu son bölümde 4. golü buldu.

Henry Onyekuru'nun asisti ve Feghouli'nin golüyle mücadele 4-1 sona erdi.

Galatasaray evinde rahat kazandı

Galatasaray evinde rahat kazandı