Galatasaray sahasında 2 puan bıraktı
ensonhaber.com

Süper Lig'de 15. hafta maçında Galatasaray ile Ankaragücü karşı karşıya geldi.

Mücadelede 2-2'lik beraberlikle bitti.

Galatasaray'ın gollerini 53. dakikada Sofiane Feghouli ve 83. dakikada Younes Belhanda (penaltı) kaydetti. Ankaragücü'nün golleri 88. dakikada İlhan Parlak'tan (penaltı) ve 90+1. dakikada Stelios Kitsiou'dan geldi.

Ankaragücü'nün golcü futbolcusu Dever Orgill 45 ve 72. dakikada gördüğü sarı kartların ardından takımını 10 kişi bıraktı. Ankaragücü 10 kişi kaldığı maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen Galatasaray'dan puan aldı.

Galatasaray sahasında 2 puan bıraktı

Bu beraberliğina ardından Galatasaray 24, Ankaragücü ise 10 puana ulaştı.

Süper Lig'de gelecek hafta Galatasaray, Göztepe'ye konuk olacak. Ankaragücü de Antalyaspor deplasmanına çıkacak.

FALCAO 13 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Galatasaray'da Kolombiyalı yıldız futbolcu Radamel Falcao, 74 gün sonra bir resmi maça ilk 11'de başladı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain ile 1 Ekim'de İstanbul'da oynanan karşılaşmanın ardından aşil tendonundan sakatlık yaşayan Falcao, sonraki 11 resmi maçta forma giyememişti.

Sarı-kırmızılı takımın son 2 karşılaşmasında da sonradan oyuna dahil olan Falcao, 13 maç aradan sonra 11'de sahadaki yerini aldı.

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşmada Ankaragücü, Galatasaray'a karşı kapalı bir savunma hattıyla oynadı. Deplasmanda sarı-kırmızılı takıma karşı pozisyon vermemeye çalışan Ankaragücü, kaptığı toplarla hızlı çıkmaya çalıştı.

Bu oyun anlayışıyla mücadele eden Ankaragücü, 8. dakikada net bir fırsat yakaladı. İlhan Parlak ceza sahasının sol çaprazında müsait durumda şut açısı buldu ama topu dışarı gönderdi.

Sakat futbolcularının dönmesinin ardından taraftarına galibiyet izetmek isteyen Galatasaray ise Ankaragücü karşısında erken bir gol bulmaya çalıştı. İlk bölümde ayağa paslarla çıkmaya çalışan Galatasaray, ilk yarıda en tehlikeli gol pozisyonun 9. dakikada üretti. Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortaya Falcao kafayı vurdu. Kaleci Korcan Çelikay topu kornere çeldi.

Galatasaray sahasında 2 puan bıraktı

Maçta dakikaların ilerlemesinin ardından Ankaragücü savunmada dozunu arttırdı. Galatsaray'a boş alan bırakmayan Ankaragücü, Dever Orgill'i ileride tam anlamıyla yalnız bıraktı. Galatasaray bu bölümde Radamel Falcao'yu topa buluşturmaya çalıştı.

Maçın 30. dakikasında orta sahada Sedat'ın kaptırdığı top sonrası gelişen Galatasaray atağında Ömer'in pasında topu alan Babel, ceza sahası içi sağ çaprazdaki Falcao'yu gördü. Kolombiyalı oyuncunun yerden vuruşunda Pazdan topa müdahale etti ama hakem Ali Şansalan aut kararı verdi. Bu kararın ardından Galatasaraylı futbolcular, Ali Şansalan'a itirazlarda bulundu. Babel ise itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Falcao'nun ikinci pozisyonunun ardından Galatasaray ilk yarıda sadece bir kez etkili oldu. Maçın 33. dakikasında Babel'in uzun pasında sağ kanatta topu alan Mariano'nun kale ağzına doğru yaptığı ortada Feghouli kafa vuruşunu yaptı ama top üstten dışarı gitti. İlk yarıda gol olmayınca soyunma odasına eşitlikle gidildi.

Galatasaray sahasında 2 puan bıraktı

İlk yarıda taraftarının önünde oynamasına rağmen oyun olarak beklentilerin altında kalan Galatasaray, ikinci yarıya daha istekli başladı. Santrayla birlikte golü düşünen Galatasaray arka arkaya geliştirdiği tehlikeli ataklarla golün sinyalini verdi.

FEGHOULİ İLK KAFA GOLÜNÜ ATTI

Ankaragücü, Galatasaray'ın bu hücumları karşısında savunmada direnç gösteremedi ve sarı-kırmızılılar aradığı golü 53. dakikada duran toptan buldu.

Ömer Bayram'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında yükselen Feghouli, topa kafasıyla dokundu ve ağları havalandırdı.

Sofiane Feghouli, Süper Lig kariyerinde 17. golüne ulaşırken, ligde ilk kez kafayla gol attı.

PENALTI İPTAL EDİLDİ

Mücadelenin 62. dakikasında dikkat çeken bir pozisyon yaşandı. Bu dakikada Babel sol kanattan son çizgiye inip rakibinden topu kurtardı. Ardından içeri çevirdiği topa ceza sahasında Kulusic'in eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi. Ardından yapılan VAR incelemesiyle birlikte pozisyon öncesinde topun kornere çıktığı tespit edildi ve penaltı iptal edilirken, Galatasaray korner ile oyuna başladı.

A.GÜCÜ 10 KİŞİ KALDI

Karşılaşmanın 72. dakikasında Ankaragücü, bir hava topu mücadelesinin ardından 10 kişi kaldı. Dever Orgill, Ryan Donk ile hava topu mücadelesine girdi. Bu sırada Donk, Dever Orgill'in yerde kaldı ve rakibinin yüzüne vurduğunu belirtti. Hakem Ali Şansal, bu pozisyonda Dever Orgill'e ikinci sarı kartını çıkardı ve Başkent ekibi 10 kişi kaldı.

Galatasaray sahasında 2 puan bıraktı

Maçta dakikalar 82'yi gösterdiğinde ceza sahası içinde Kulusic'in müdahalesiyle yerde kalan Taylan, sarı-kırmızılı takıma penaltı kazandırdı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Younes Belhanda golünü atarak farkı 2-0 yaptı. Geçen hafta Alanyaspor ağlarını da penaltıdan havalandıran Belhanda böylece bu sezon üçüncü golünü attı.

A.GÜCÜ DE PENALTIDAN ATTI

Maçta dakikalar 87'yi gösterdiğinde bu kez Ankargücü penaltı kazandı. Galatasaraylı savunma oyuncusu Marcao'nun müdahalesinin ardından İlhan Parlak yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan düdüğünü çaldı ve penaltı noktasını gösterdi. İlhan Parlak 88'de penaltıyı gole çevirdi ve skoru 2-1 yaptı.

G.SARAY SON DAKİKALARDA ŞOK YAŞADI

Galatasaray maçta galibiyete sevinmeye hazırlanırken Ankargücü büyük bir sürpriz yaptı. İlhan Parlak 90+1.dakikada topa birlikte ceza sahasına girdi. İlhan Parlak'ın pasında kale sahası önünde topa buluşan Stelios Kitsiou düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Skorun 2-2 olmasının ardından Galatasaray büyük bir şok yaşadı. Sarı-kırmızılılar son anlarda rakip kalede baskı yarattı ama golü bulamadı. Çalan son düdükle puanlar paylaşıldı.