Fenerbahçe'den Galatasaray'a 3 belgeli yanıt
ensonhaber.com

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında 1959 öncesi şampiyonluklar tartışması sürüyor.

Yusuf Günay'ın canlı yayın teklifini reddetmesi ve Mustafa Cengiz'in de "Beni ikna etsinler" söyleminin ardından sarı-lacivertliler, Twitter hesabından 3 ayrı belge paylaşarak Galatasaray'a göndermede bulundu.

İşte Fenerbahçe'nin o paylaşımları:

BELGE 1: TFF kendi sitesinde verdiği bilgide ilk TÜRKİYE ŞAMPİYONASININ 1924'de Ankara'da 'Türkiye Futbol Birinciliği' organizasyonu ile yapıldığını açıkça belirtiyor. Aynı kaynaklarda 1937'de başlayan Milli Küme organizasyonunun ilk deplasmanlı milli lig olduğu belirtiliyor.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a 3 belgeli yanıt

BELGE 2: 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarını inkar etmek için dilekçeler veren ama 'gelin medenice tartışalım' çağrımıza cevap vermeyen Galatasaray, kendi sitesinde Gündüz Kılıç'ı anlatırken Ankara Demirspor'un 1947 yılındaki TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNDA görev aldığını itiraf ediyor.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a 3 belgeli yanıt

BELGE 3: 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarını inkar etmek için dilekçeler veren ama 'gelin medenice tartışalım' çağrımıza cevap vermeyen Galatasaray, 100. yıl yayınlarında 1939 yılı Milli Küme şampiyonlukları için, TÜRKİYE GENELİ İLK ŞAMPİYONLUĞUMUZ itirafını yapıyor.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a 3 belgeli yanıt

MUSTAFA CENGİZ NE DEMİŞTİ?

Kemerburgaz Futbol Kamp Tesisi'nde konuşan Mustafa Cengiz, "2 tane tıfıl yönetici. Akıl yaşta değil baştadır. Tarihten uzak insanlar, iflas etmiş tüccarlar. Kazandılar, 2 gün sustular. Fenerbahçe taraftarından özür dilerim. Hepsi benim için değerli ama takımları doğru yönetilmiyor. Ben başkanlarla muhattabım. Ali Bey'le oturduk konuştuk. '30 şampiyonluğumuz var' dedi, ben de '37 şampiyonluğumuz var' dedim. Ali Bey benim konuşmamla ikna oluyorsa her gün konuşurum. Biz düşman değiliz ama beni ikna edebilir mi? Bugüne kadar tarihçi çıkarabildiler mi? Hatta korkarım bir şampiyonlukları eksilir." demişti.

Sarı-kırmızılı taraftarlara seslenen Mustafa Cengiz, "Bir yenilgiyle üzülmeyelim. Galatasaray tek yenilgiyle yıkılmaz, tek galibiyetle de buraya gelmez. Biz yüzyıllık kulübüz ve her durumda en büyüğüz. Galatasaray'ın önünde kimse duramaz. Sahte tarihlerle buraya gelmedik." diyerek sarı-lacivertlilere göndermede bulunmuştu.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye canlı yayın cevabı - HABERİ

Fenerbahçe'den Galatasaray'a 3 belgeli yanıt