Fenerbahçe İstanbulspor'u zorlanmadan yendi
ensonhaber.com

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk karşılaşmasında Fenerbahçe, İstanbulspor'u konuk etti.

Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan müsabaka, Fenerbahçe'nin 4-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri; 15. dakikada Deniz Türüç, 16. dakikada Ferdi Kadıoğlu, 71. dakikada Vedat Muriç ve 88. dakikada Miha Zajc kaydetti.

Bu karşılaşmanın rövanşı, 18 Aralık Çarşamba günü İstanbulspor'un sahası Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda oynanacak.

Fenerbahçe İstanbulspor'u zorlanmadan yendi

ERSUN YANAL KULÜBEYE ŞANS VERDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda TFF 1. Lig ekibi İstanbulspor ile oynadıkları ilk maçta, kadroda rotasyona gitti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Ersun Yanal, Süper Lig'de geçen hafta Göztepe karşısında ilk 11'de forma giyen 9 ismi değiştirdi.

Göztepe karşısında ilk 11'de oynayan Deniz Türüç ile gördüğü sarı kartla cuma günü oynanacak Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düşen Nabil Dirar, bugün de sahaya 11'de çıktı.

Ligde uzun süredir ilk 11'de oynamayan Harun Tekin, Tolgay Arslan, Ferdi Kadıoğlu, Sadık Çiftpınar, Miha Zajc, Jailson ve Adil Rami maça ilk 11'de başladı.

Fenerbahçe İstanbulspor'u zorlanmadan yendi

FERDİ KADIOĞLU BEĞENİ TOPLADI

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, İstanbulspor karşısında sarı-lacivertlilerin en dikkat çeken isimlerinden biri oldu.

Takımının galibiyetinde 1 gol-1 asistle büyük rol oynayan 20 yaşındaki futbolcu, golü ve asistlerinin dışında etkili futboluyla da sarı-lacivertli taraftarların beğenisini topladı.

Fenerbahçe İstanbulspor'u zorlanmadan yendi

GOLLERİ ATAN DA ASİSTLERİ YAPAN DA AYNI

Sarı-lacivertlilerin İstanbulspor karşısında attığı 4 golün 3'ünü kaydeden Deniz Türüç, Ferdi Kadıoğlu ve Vedat Muriç'in birbirleriyle iyi anlaşması dikkat çekti.

Bu üç isim, attıkları gollerin yanında birer de asist yaptı:

Ferdi Kadıoğlu: 1 gol & 1 asist

Deniz Türüç: 1 gol & 1 asist

Vedat Muriç: 1 gol & 1 asist

MAÇTAN NOTLAR

15. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Ceza sahasının solunda Ferdi Kadıoğlu'nun ortasında Deniz Türüç'ün kafa vuruşunda, top direğe de çarparak ağlara gitti: 1-0.

FENER'DEN 2 DAKİKADA 2 GOL

16. dakikada Fenerbahçe, 2. golü buldu. Santra vuruşundan sonra savunmaya baskı yaparak topu kazanan Ferdi Kadıoğlu, meşin yuvarlağı Muric'e attı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Muric, müsait durumdaki Ferdi'ye topu gönderdi. Ferdi de topu boş kaleye attı: 2-0.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MURİÇ FARKI 3'E ÇIKARDI

71. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Deniz Türüç'ün ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Muric, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-0.

88. dakikada sol kanattan ceza sahasında çizgiye inen Muhammed Gümüşkaya, topu kale sahasının önünde Zajc'a çıkardı. Zajc düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 4-0.

Karşılaşmayı Fenerbahçe, 4-0 kazandı.

Fenerbahçe İstanbulspor'u zorlanmadan yendi