Fatih Terim'in gönderdiği hocalar
ensonhaber.com

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in önderliğinde üst üste alınan 8 galibiyetle şampiyonluk yarışına dahil olurken, Fenerbahçe 5 maçlık galibiyet hasretinin ardından yol ayrımına geldi ve teknik direktör Ersun Yanal istifasını verdi.

Sezon başında Beşiktaş ile yarışa başlayan Abdullah Avcı da, sezonun 18. haftası sonunda beklenen sonuçların alınamamasının ardından veda etti. Galatasaray'da 4. dönemini geçiren ve bu sezona kadar 10 sezonun 8'inde takımı şampiyonluğa taşıyan Fatih Terim, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'de de birçok meslektaşının ayrılığını gördü.

TOPLAM 21 HOCA

Sporx'in haberine göre; Fatih Terim'in 11 sezonluk Galatasaray macerasında, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de 21 kez teknik adam değişimi gerçekleşti.

UEFA'YA GİDEN YOLDA 11 FARKLI HOCA

Galatasaray'da tarihi UEFA Kupası zaferinin geldiği 96-2000 döneminde Fenerbahçe 7 farklı teknik adamla çalışırken, sarı-kırmızılıların dominasyonunu kıramadı. Yine aynı şekilde Beşiktaş ise 4 farklı hoca tercihine rağmen Fatih Terim'in Galatasaray'ını geçmeye başaramadı.

Fatih Terim'in gönderdiği hocalar

SADECE LUCE VE DAUM

Galatasaray'a 2002'de geri dönen Fatih Terim'in kariyerinin en başarısız 2 sezonluk deneyimini yaşadığı dönemde, Beşiktaş Mircea Lucescu önderliğinde 100. yılında şampiyonluğa ulaştı ve Fatih Terim, 2003-04 sezonunda, ligin sonunda 8 hafta kala ayrıldı. Fenerbahçe o sezonu Daum önderliğinde şampiyon tamamlarken, Fatih Terim'in 3 yarıştığı 3 büyük takımdaki mevkidaşları arasında, deneyimli hocadan önce ayrılmayan iki hoca, Lucescu ve Daum oldu.

AYKUT KOCAMAN 2 KEZ AYRILDI

Fatih Terim ile yarışan teknik adamlar arasında 2 kez takımından ayrılan tek teknik adam ise, Aykut Kocaman oldu. Fenerbahçe'de uzun süre görev yapan isimlerden Kocaman, 2012-13 ve 2017-18 sezonu sonunda Terim görevdeyken kulübünden ayrıldı.

Fatih Terim'in gönderdiği hocalar

BU SEZON AVCI VE YANAL

Galatasaray'da üst üst 2 sezon şampiyonluk kazanan Fatih Terim'in veda eden son rakipleri ise, Abdullah Avcı ve Ersun Yanal oldu. Beşiktaş'ta ve Fenerbahçe'de yeni bir yapılanma ümidi ile takımın başına geçen iki hoca da sezonu tamamlayamadan veda etmiş oldu.

Fatih Terim'in gönderdiği hocalar

İşte bu süreçte görevine son verilen hocalar:

Lazaroni
Rasim Kara
Veselinovic
Toshack
Otto Baric
Löw
Feldkamp
Rıdvan Dilmen
Briegel
Zeman
Turhan Sofuoğlu
Lorant
Oğuz Çetin
Aykut Kocaman (2)
Carvalhal
Samet Aybaba
Şenol Güneş
Cocu
Koeman
Abdullah Avcı
Ersun Yanal