Fatih Terim: Türk ve yabancı oyuncu ayrımına gerek yok
ensonhaber.com

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova karşılaşması öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gündemdeki birçok konuya değinen deneyimli çalıştırıcı, bu sezon gelen ve kademeli olarak artacak olan yabancı kısıtlaması hakkında da konuştu.

Fatih Terim: Türk ve yabancı oyuncu ayrımına gerek yok

"YASAKLA HİÇBİR YERE VARAMAYIZ"

14 Türk oyuncu kuralını hatırlatan Terim, "14 yabancı kuralını futbol direktörüyken uygulayan kişi olarak bu konuyu kulüplere anlatırken 3-4 önemli konu üzerinde durmuştuk. Bir tanesi büyük paralarla Türkiye'de kalan oyuncuların dışarıya gitmek istememesi. Dışarıda oynayanların sayısını gördük sonradan. Kural değişti, bu kuralın 14 Türk kuralı olduğunu anlatamadık. Bu bakış açısıdır. Yasakla hiçbir yere varamayız. Bugün Rusya yabancıyı tekrar serbest bırakma aşamasında." dedi.

Fatih Terim: Türk ve yabancı oyuncu ayrımına gerek yok

"ASGARİ MÜŞTEREKTE BİRLEŞELİM"

UEFA ve TFF'nin finansal kriterlerinin zaten zorlayıcı olduğuna değinen Terim, "Oyuncuyu Türk veya yabancı diye ayıramazsınız. Geçen sene 10-15 tane Türk oyuncu oynattım. Serbest değil miydi? Birçok böyle oynatan hoca arkadaşım var sadece ben değil. Parayı kulüplerin verdiği yerde kararı da onların vermesi gerek. Yeter ki bunun için UEFA ve TFF kriterleri var. Yoksa ceza görüyorsunuz. Sattığınız kadar alma cezası ne kadar zor gelin bize sorun. Asgari müşterekte birleşmekte fayda var." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim: Türk ve yabancı oyuncu ayrımına gerek yok

"YABANCI KURALI SERBESTKEN EURO 2016'YA GİTTİK"

'Yabancı serbestliği varken yerli oyuncu yetişmiyor' görüşüne de katılmadığını söyleyen başarılı teknik adam, "Yabancı oyuncu serbestken yerli oyuncu yetişmiyor düşüncesine katılmıyorum. Bu kuradan zarar görecek olan da bendim ama biz EURO 2016'ya gittik. AB oyuncularının serbest dolaşım hakkı olduğu ülkeler var. Bakalım, dünya şampiyonu Fransa, Almanya, İspanya... Buralarda kural ne? Ben oyuncumun kaybolmasına izin verir miyim? Bu kuraldan dolayı bütün Anadolu takımları hepimize kafa tutmuyor mu? En ekonomik fiyata oyuncu bujlup bizi de başkalarını da her yerde yeniyorlar. Favori kalmadı neredeyse maçlardan önce." şeklinde konuştu.

Fatih Terim: Türk ve yabancı oyuncu ayrımına gerek yok

"TÜRK OYUNCULARIN KILINA ZARAR GELSİN İSTEMEM"

"Türk oyuncuların kılına zarar gelsin istemem." diyen Fatih Hoca, "Hepsi Türk oyuncu da oynatıyor. Ben Türk oyuncunun kılına zarar gelsin ister miyim? Böyle şey olmaz. Uzun yıllar Milli Takım'ı çalıştırmış biri olarak çok inandırıcı değil. Bugün dünyanın en büyük takımlarında oyuncularımız var. Bunun yanlış yönlendirmelerle anlatılmasını doğru bulmuyorum. Futbol öyle bir oyun ki her gün değişime ayak uydurmalısınız." diyerek konu hakkındaki görüşlerini noktaladı.