Fatih Terim maç sonu açıklamalarda bulundu
ensonhaber.com

Süper Lig'de Alanyaspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, açıklamalarda bulundu.

Hakeme yüklenen Terim, VAR ile ilgili eleştirilerde bulundu.

"Her hafta eksiklerimiz üzerine çalışıyoruz. Tam bir tarafı hallederken beklemediğimiz başka sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sefer de 10 kişiyle uğraşmaya başladık.

"BİZİM VAR'LAR GENELDE SAĞLIK TARAMASI GİBİ OLUYOR"

İlk yarı yıprandıktan sonra ikinci yarı 10 kişi oynamak kolay değil. Hamlelerimiz oldu, golü de bulduk ama verilmedi. Bizim VAR'lar genelde sağlık taraması gibi oluyor. Öyle tarıyorlar bizim golleri."

Fatih Terim maç sonu açıklamalarda bulundu VİDEO

Fatih Terim maç sonu açıklamalarda bulundu

"BİZE OLDU MU RAHAT ÇIKAR TABİİ BUNLAR"

"Oyuncumuzun profesyonellikten uzaktan yakından ilgisi olmayan bir hareketi, kırmızı kart. Bize oldu mu rahat çıkar tabii bunlar"

"GOLÜN İPTAL OLMASI GEREKİYOR"

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Younes Belhanda'nın golün Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesiyle iptal edilmesinin doğru karar olduğunu söyledi.

İptal kararının kurallar dahilinde olduğunu aktaran Terim, "Bence golün iptal olması gerekiyor. Babel hücum oyuncusu olduğu için top eline tesadüf de çarpsa, görmese de kural gereği iptal olması lazım. Burada bir tereddütüm yok." ifadelerini kullandı.

"DEVRE ARASINA 11 KİŞİ GİRSEYDİM FALCAO'YU ÇIKARMAZDIM"

Fatih Terim, 10 kişi kaldıktan sonra Radamel Falcao'yu devre arasında oyundan almasının taktiksel bir karar olduğunu belirtti.

Kolombiyalı futbolcunun hafta içinde Güney Amerika'dan döndüğünü hatırlatan Terim, "Falcao ikinci yarı 4-4-1'e dönen bir takım içinde tek santrfor olarak oynayıp, o kadar efor sarf edecek durumda değil. Hafta içi milli maçtan geldi, 20 saat yolculuk yaptı. Oyunda daha hazır olan Babel'i öne çektim. Oradaki oyuncunun topu bizde tutması gerekiyordu. Bu bir taktiksel değişiklik. Eğer devre arasına 11 kişi girseydim Falcao'yu çıkarmazdım. Mecburen daha güçlü bir orta saha istedik. Doğru da yaptığımı düşünüyorum. Falcao isminden beklentiler yüksek oluyor. İnşallah daha iyi olacak." şeklinde görüş belirtti.

Tecrübeli teknik adam, oyun kurarken pas hatası yaptıklarını vurgulayarak, "Bazı oyuncularımızın ilk yarıdaki verimleri mesele. İyi oynayan futbolcularımızın bazıları bu kadar pas hatası yapma lüksüne sahip değil. Galatasaray takımındaki herkes ona göre oynamalı. Oyuna çıkarken çok pas hatası yaptık. Basit hatalar olunca oyun kurulumunda kopukluklar oluyor. Buna rağmen bazı çabuk çıkışlar bize pozisyon getirdi ama kullanamadık. Galatasaray takımı, topun mülkiyetini, oyunun kontrolünü alıp oynar. Bugün onda başarılı değildik." değerlendirmesinde bulundu.

"BELHANDA VE FEGHOULİ'NİN İNDİRİM YAPMASI GEREKİYOR"

Aldıkları ücrette indirime gitmeyen Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli'nin yedek kalmasının ceza olup olmadığının sorulması üzerine Terim, şöyle konuştu:

"Sayın Başkanımızın iki oyuncumuz için ifadesi doğrudur. İdari ve ekonomik cezaları kulübümüz, teknik cezaları ben veririm. Dolayısıyla böyle bir ceza yok. Bu işler ayrı. Bu tamamen taktiksel bir karardı. Uzun yerlerden geldiler, maçlar oynadılar. Daha önceki maçlara da baktığımızda zaman zaman dinlendirdiğimiz oluyor. Onunla bir ilintisi, ilgisi yok. O işlere ben müdahil olmam, işin teknik tarafında kalırım. Bu sadece teknik bir karardı."