Fatih Terim: Dostluk maçları dostlarladır
AA

Yunanistan'ın Galatasaray kafilesine yönelik skandal muamelesinin ardından sarı-kırmızılı ekip yurda döndü.

İstanbul Havalimanı'na ulaşan takımın teknik direktörü Fatih Terim, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SADECE GALATASARAY'A YAPILMADI"

Terim, karşılaştıkları muamelenin sadece Galatasaray kulübüne yönelik olmadığını söyledi.

Fatih Terim: Dostluk maçları dostlarladır-Video

Terim'in açıklamaları şöyle:

"Dostluk maçları dostlarladır. Bunu Galatasaray'a yapılmış bir şey olarak görmüyorum. Bunun nereye yapıldığı açık. Ne tarz, ne tavır hiç hoş değildi. Biz bunlara boyun eğecek insanlar değiliz, kulüp değiliz. Hangi vatandaşımıza sorsanız, oralarda sıkıntı yaşamıştır. Daha önce rastlamamıştık ama bugün rastlamış olduk. Gereğini yaptık. Yarın olsa yarın da aynısını yaparız. Tam bir komedi. Hiç kimsenin savunulacak bir tarafı yok. Herkes yaptığı ayıbı biliyor."

Fatih Terim: Dostluk maçları dostlarladır

"DEPORT ETMEK İSTEDİLER"

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve diğer yetkililere destekleri için teşekkür eden Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan kendisini güçlü hissediyor. Nasıl döneriz diye düşünürken bu kez 1-2 saat geçti, Oyuncular hem sıkıldılar hem de açlar. Herhangi bir servis de olmadı. Lounge bölümüne gitmemize müsaade etmediler. Pasaportlarımızı istediler. Deport (Sınır dışı) edeceklerini söylediler. Biz de vermeyeceğimizi söyledik. Bu arada 4 saat geçti. Kaptanlarımız ve hosteslerimiz hazır vaziyette bekledi ve uçağa izin vermediler. Orada kaldık mecburen. Sonra su verdiler. Olympiakos Kulübünden arkadaşlarımız bir hayli çırpındılar ancak olmadı. Kulüple bir alakası yok. Her türlü kulüpten buraya gelenleri havaalanından nasıl aldığımız aşikar. Hakikaten biz başka türlü davranıyoruz."

İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını vurgulayan Fatih Terim, "Hangi Türk'e sorsanız, çoğu zaman bazı sıkıntılar yaşamıştır. Hayat tecrübelerle dolu. Bugün de buna rastladık. Biz gereği neyse onu yaptık. Yarın da olsa onu yaparız. Herkes yaptığı ayıbı biliyor. Bu ayıp bir şey. İstanbul'da bir hazırlık maçı almak için uğraşıyoruz. Oynayamazsak da normal antrenmanlarımızla hazırlanırız. O maçı burada telafi ederiz. Bir sorun yok. Türk'ün misafirperverliği kimsede yok. Kimse bize böyle bir tavırla davranamaz." açıklamasında bulundu.

Fatih Terim: Dostluk maçları dostlarladır

Fatih Terim: Dostluk maçları dostlarladır

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)