Dursun Özbek, seçimde aday olmayacak
ensonhaber.com

Galatasaray'da Burak Elmas ve yönetim kurulu, yapılan genel kurulda mali yönden ibra edilmedi ve 30 Nisan'da başkanlık seçimleri yapılacak.

Seçim için geri sayım sürerken başkan adaylığında en güçlü isim Dursun Özbek'ti.

Dursun Özbek, şaşırtan bir karar alırken seçime girmeyi düşünmediği öğrenildi.

"ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Hürriyet'in haberine göre; Dursun Özbek’in beklentilerin aksine, “Bu dönemde aday olmayı düşünmüyorum.” diyerek başkan adaylığı için kapıları kapattığı ifade edildi.

Dursun Özbek, seçimde aday olmayacak

TORRENT'İN TAZMİNATI 24 MİLYON TL

Sarı-kırmızılılarda şu anda aday olan ve göreve talip olmayı düşünen isimlerin hiçbiri Fatih Terim’in ardından göreve getirilen teknik direktör Domenec Torrent ile çalışmayı düşünmüyor.

Kısaca Burak Elmas’ın ibra edilmemesi ve görevinden ayrılacak olması sonrasında beklentileri karşılayamayan İspanyol teknik adamın da bileti kesilecek.

Torrent’in kontratına opsiyon maddesi konulmadığı için İspanyol hocaya yolların ayrılması ile birlikte 1.5 milyon euro yani yaklaşık 24 milyon TL tazminat bedeli ödenecek. Ancak teknik ekibe ödemeler sadece Torrent ile sınırlı kalmayacak. Fatih Terim’in ayrılığı sonrasında Burak Elmas ve yönetiminin Torrent dışında getirdiği birçok isim olmuştu.

Dursun Özbek, seçimde aday olmayacak

SENSIBILE VE YARDIMCILARINA TAZMİNAT

Sportif Direktör olarak Pasquale Sensibile, Torrent’in 4 İspanyol yardımcısı ve bir scout şefi sarı kırmızılıların teknik ekibine katılmıştı. Bu isimlerle de Galatasaray Kulübü 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Kısaca Sensibile ve Torrent’in yardımcılarına da yeni gelecek başkan ve yönetim tazminat ödemek zorunda kalacak. Torrent’in ekibinde yer alan dört yardımcısı toplamda aylık 60 bin euro, Pasquale Sensibile 35 bin euro, İspanyol scout ise 5 bin euro maaş alıyor.

Ayrılık halinde tüm isimlerin 1 yıllık alacaklarının ödenmesi gerektiği için yaklaşık 750 bin euro da bu isimlerin tazminat maliyeti bulunuyor.

Dursun Özbek, seçimde aday olmayacak

3 AYLIK FUTBOLCU ALACAKLARI DURUYOR

Galatasaray'da futbolcu alacakları da yeni yönetimin gelir gelmez elini zorlayacak bir başka nokta olarak dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılı kulüpte oyuncuların maaş ödemeleri için Elmas yönetimi yoğun mesai harcasa da halen futbolcuların 2-3 aylık alacağı bulunuyor.

Bu nedenle yıllık maliyeti 48 milyon euro olan Galatasaray futbol takımının, geriden gelen ödemeleri de yeni yönetim tarafından çözülecek. Galatasaray futbol takımına da geçmiş dönem borçlarını temizlemek adına sezon sonunda yaklaşık 200 milyon TL gibi yüklü bir ödeme yapılması gerekiyor.

Dursun Özbek, seçimde aday olmayacak

BONSERVİS TAKSİTLERİ DE SIRADA DURUYOR

Sarı-kırmızılılar ayrıca sezon başında kadrosuna kattığı futbolcuların bonservis bedeli tutarlarını geniş vadeye yayarak gerçekleştirdi. 7 milyon euroya alınan Victor Nelsson, 6.5 milyon euro bonservisle kadroya katılan Cicaldau’nun yanı sıra Berkan Kutlu (4 milyon euro), Morutan (3.5 milyon euro), Sacha Boey (1.15 milyon euro) ve Barış Alper Yılmaz’ın (21 milyon TL) kulüplerine de Galatasaray’da göreve gelecek olan yönetimin bonservis bedeli taksitlerini yatırması gerekecek. Bu tutarın da toplamda 5 milyon euro olduğu öğrenildi.

Dursun Özbek, seçimde aday olmayacak