Dries Mertens'ten samimi açıklamalar

Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk hedefleyen Galatasaray'da yeni transfer Dries Mertens'in, takıma kolay adapte olması dikkatleri çekti. Tecrübesi ile yıllarca Napoli'de forma giyen 35 yaşındaki Belçikalı futbolcunun, sarı-kırmızılı ekibe transferi çok konuşulmuştu.

Sahada henüz yeterli süre alamayan ve takıma alışma dönemini en iyi şekilde geçirmeyi istediğini belirten Mertens, bugün gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dries Mertens'ten samimi açıklamalar

İşte Dries Mertens'in açıklamaları:

Galatasaray'a transfer olmasının en önemli etkenin büyük bir kulüp olduğunu belirten Mertens, "Galatasaray'a transfer olmamın en büyük sebebi, Galatasaray'ın en büyük kulüp olması. Takımla birlikte çok çalışmak gerekiyor. Benim yaşımda da kolay değil. Takımla çalışmak için daha fazla şansım olduğu için mutluyum." dedi.

Dries Mertens'ten samimi açıklamalar

"Trabzon'da kendimizi en iyi şekilde göstereceğiz"

Bu hafta Napoli'den eski takım arkadaşı Hamsik ile rakip olacak Mertens, maç için iddialı olduklarını belirtti.

Başarılı oyuncu,"Marek de çok mutlu burada. Ev bulmaya, adapte olmaya çalıştığımı biliyor. Kendimize bakmamız gerekiyor, kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Adapte olacağız, daha diri olacağız ve Trabzon'da kendimizi en iyi şekilde göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Dries Mertens'ten samimi açıklamalar

"Kaleye yakın oldukça rahatım"

İlk golünü attığında nasıl bir sevinç yapacağına değinen Mertens şunları şöyledi: "Galatasaray'da gol atmak istiyorum. Attıktan sonra gol sevinci olarak ne yapacağımı göreceğiz. Okan Buruk Hoca ile nerede oynayabileceğim konusunda konuştuk. Sol kanatta, sağ kanatta, forvet, forvet arkası olarak oynadım. Kaleye yakın oldukça rahatım."

Dries Mertens'ten samimi açıklamalar

"Kalite anlamında çok fark olduğunu söyleyemem"

Serie A ve Süper Lig arasında fazla fark olmadığını belirten Mertens, "İtalya Ligi ile Türkiye Ligi arasında taktik anlamında farklılıklar var. Türkiye'de kompakt oynamanız gerekiyor ve daha az kontrataklara izin vermeniz gerekiyor. Kalite anlamında çok fark olduğunu söyleyemem." dedi.

Dries Mertens'ten samimi açıklamalar

"Şampiyonluk yolunda ilerleyeceğiz"

Şampiyonluk yolunda ilerleyeceklerini belirten Mertens, "2-3 haftadır buradayım. Geçen sezon 13. bitirmiştik. Anında, direkt olarak lider başlamak beklenti dahilinde olmayabilir. Kendimizi her geçen hafta geliştirmeye çalışacağız. Sürekli gelişerek şampiyonluk yolunda ilerleyeceğiz." vurgusunda bulundu.

Dries Mertens'ten samimi açıklamalar

"Menemeni çok sevdim"

Türkiye'ye dair alışma sürecinde olan Mertens, adaptasyon sürecini atlatmaya başladığını söyledi. Yıldız futbolcu,"Kültür çok önemli. Gezmek hoşuma gidiyor o yüzden. İstanbul çok güzel şehir. Biraz trafik var ancak İstanbul'u çok seviyorum. Eşimle birlikte Türk tarzı yemekler yemek istiyoruz. Menemeni çok sevdim. Futbola adapte olmak işin en zor kısmı. Mücadele başladı bile. Henüz yeni geldim. Önemli olan oyun tarafında çok iyi olmak. Önemli biri olmak istiyorum burada." diyerek sözlerini noktaladı.

Dries Mertens'ten samimi açıklamalar