Fenerbahçe, Rize'den istediğini aldı
ensonhaber.com

Süper Lig'de ilk yarının kapanış maçında Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan maçta kazanan, 2-1'lik skorla konuk ekip Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri, 13. dakikada frikikten Deniz Türüç ve 70. dakikada yaklaşık 35 metre uzaklıktan Jailson kaydetti.

Çaykur Rizespor'un tek golü, 18. dakikada Mohamed Abarhoun'dan geldi.

Fenerbahçe, Rize'den istediğini aldı

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe, puanını 31'e yükseltti ve ilk yarıyı 4. sırada kapattı. Çaykur Rizespor ise 20 puanla ilk yarıyı 12. sırada bitirdi.

Süper Lig'in ikinci yarısında ilk hafta Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

Cezalı duruma düşen Oğulcan Çağlayan, karşılaşmada forma giyemeyecek. Fenerbahçe, Gaziantep FK ile deplasmanda karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR

Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasındaki maça, iki takım da istekli başladı. İlk dakikalarda hem Çaykur Rizespor hem de Fenerbahçe orta sahayı kısa paslarla hızlı geçerek, rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

DENİZ TÜRÜÇ'TEN HARİKA FRİKİK GOLÜ

Maçın 13. dakikasında ise karşılaşmada ilk gol geldi. Çaykur Rizesporlu Diomande'nin topa elle müdahalesinde maçın hakemi Halil Umut Meler, serbest vuruşa hükmetti.

Ceza yayı üzerinde Deniz Türüç'ün vuruşunda barajı aşan top, kaleci Gökhan Akkan'ın kapattığı köşeden filelere gitti ve sarı-lacivertliler öne geçti.

Fenerbahçe zorlu deplasmanda öne geçmenin sevincini yaşarken, 18. dakikada kalesinde golü gördü.

Fenerbahçe, Rize'den istediğini aldı

ABARHOUN BERABERLİĞİ SAĞLADI

Çaykur Rizespor'un kazandığı köşe vuruşunda Boldrin'in sağdan ceza sahası içerisine ortasında arka direkte Melnjak, kafa ile topu altıpas içerisindeki Abarhoun'un önüne indirdi.

Abarhoun, Zanka'dan önce kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve durumu 1-1 yaptı.

Karşılaşmanın ilk yarısında tartışmalı bir pozisyon da yaşandı. Maçta dakikalar 34'ü gösterdiğinde Fenerbahçe'de Vedat Muriqi, Rizesporlu Abarhoun ile hava topu mücadelesi sırasında yerde kaldı.

Fenerbahçeli futbolcular penaltı bekledi, hakem Halil Umut Meler devam kararı verdi. İlk yarının kalan bölümünde Deniz Türüç ve Abarhoun'un golleri dışında gol olmadı ve soyunma odasına eşitlikle gidildi.

Maçın ikinci yarısında hem Çaykur Rizespor hem de Fenerbahçe düşük tempoda oyuna sürdürdü. İkinci yarıdaki ilk düdükten itibaren oyun orta sahada sıkışırken, iki takım da duran topalarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Ancak Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe, duran toplar sırasında savunmada hata yaptı. Fenerbahçe'de oyunun kilitlenmesinin ardından teknik direktör Ersun Yanal, Zanka'yı kenara aldı ve Emre Belözoğlu'nun sahaya sürdü.

Emre'nin oyuna girmesinin ardından Luis Gustavo sol stopere geçti.

Fenerbahçe, Rize'den istediğini aldı

JAİLSON'DAN MUHTEŞEM GOL

Emre Belöoğlu'nun oyuna girmesinin ardından oyunu Çaykur Rizespor yarı sahasına yıkmak isteyen Fenerbahçe, bu düşüncesinde zaman zaman başarılı oldu. Çaykur Rizespor, bu bölümde ceza sahası civarında çok adamla kalarak boş alan bırakmamaya çalıştı.

Çaykur Rizespor'un kalabalık savunmasını geçmekte zorlanan Fenerbahçe, 70. dakikada müthiş bir golle öne geçti. Jailson yaklaşık 35 metre uzaktan kaleye harika bir şut çıkardı ve Gökhan Akkan köşeye giden topu çıkaramadı.

Fenerbahçe, maçın kalan bölümünde topu kontrolünü Çaykur Rizespor'a vermedi ve zamanı ertimeyi başardı.

Oyunun son dakikalarda Çaykur Rizespor, çok adamla Fenerbahçe kalesine gitmeye çalıştı ama pozisyon üretemedi.

Çalan son düdüklebirlikte ise Fenerbahçe galibiyete ulaştı.

Fenerbahçe, Rize'den istediğini aldı

Ç.Rizespor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından Süper Lig'e verilen ara öncesi oluşan puan durumu şu şekilde:

Fenerbahçe, Rize'den istediğini aldı