Başakşehir, Breidablik'i 3-1 yendi
ensonhaber.com

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında İzlanda temsilcisi Breidablik'le karşılaşan Başakşehir, müsabakayı 3-1 kazandı.

Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 38 ve 90+2. dakikalarda Aleksic ile 52. dakikada Deniz Türüç kaydetti. Breidablik'in tek golü ise 63. dakikada Einarsson'dan geldi.

Rövanş için avantaj kazandı

Temsilcimiz Başakşehir bu sonucun ardından 11 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da oynanacak olan rövanş mücadelesi için avantaj elde etti.

Başakşehir rakibini elemesi halinde, play-off turunda Lilleström (Norveç)-Royal Antwerp (Belçika) eşleşmesini geçen takımla karşılaşacak.

Başakşehir, Breidablik'i 3-1 yendi

"İstanbul ekibi iyi bir futbol ortaya koydu"

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Breidablik Teknik Direktörü Gunnar Heidar Thorvaldsson, "Kişisel olarak hayal kırıklığına uğradım. Bu sonuç olmamalıydı. Takımımı tebrik ediyorum, çünkü oyuncularım çok iyi bir mücadele ortaya koydular. İstanbul ekibi iyi bir futbol ortaya koydu. Çok tecrübeli ve kaliteli oyuncuları vardı. Açıkçası biz de iyi mücadele ettik. Bu nedenle sonuçtan dolayı hayal kırıklığına uğradım." ifadelerini kullandı.

"İstanbul'a gidip elimizden geleni yapacağız"

Thorvaldsson, İstanbul'daki maçta tur şanslarıyla ilgili soruya ise "İstanbul'a gidip elimizden geleni yapacağız. Oraya gidip savaşacağız. Maçı uzatmak için en az iki gole ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Bunun için tüm gücümüzü sahaya koyacağız. Sonrasında ne olacağına bakacağız." yanıtını verdi.

Başakşehir, Breidablik'i 3-1 yendi

"Mücadele gücü yüksek bir maçtı"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Erdinç Sözer ise, "Deplasmanda önemli bir galibiyet aldık. Bu maça çok iyi hazırlandık. Kadromuzda bazı değişiklikler yaptık. Kadromuzu komple değerlendirmeye çalıştık, her oyuncumuzu değerlendirmek istedik. Mücadele gücü yüksek bir maçtı. İzlanda’ya galibiyet için geldik, maçı kazanmak istedik, bu motivasyonla 95 dakika mücadele ettik. Üçüncü golle de maçı güzel bir şekilde bitirdik." ifadelerini kullandı.

Başakşehir, Breidablik'i 3-1 yendi

"Rakibi artık daha iyi tanıyoruz"

Sözer, İstanbul'da oynanacak rövanş maçı hakkında ise "Güzel bir avantajla haftaya rakibimize karşı oynayacağız. Kendi sahamızda aynı istekle, aynı motivasyonla oynayacağız. Rakibi artık daha iyi tanıyoruz. Bugün farklı şartlarda mücadele ettik. Hava sıcaklığı düşüktü. Müsabaka sentetik sahada oynandı. Buna alışmamız 5-10 dakikayı aldı. Ne zaman kendi pas oyunumuzu oynadık, gol pozisyonları bulduk." değerlendirmesinde bulundu.

Başakşehir, Breidablik'i 3-1 yendi