Aziz Yıldırım'dan gündeme ilişkin açıklamalar
ensonhaber.com

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ADAY OLMAYACAĞIM"

"Başkanlığa aday olmayacağım, bunu bilin. Bunlar Fenerbahçe'yi iyi yönetmiyorlar. Mahallede yönetim yapsan, bu kadar kötü yönetim olmaz. Fenerbahçe'nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım. İşler kötü gidiyorsa ben Fenerbahçe'yi savunurum."

Aziz Yıldırım'dan gündeme ilişkin açıklamalar

"BEŞİKTAŞ'IN MALI BİZDEN FAZLA DEĞİL"

"Sayın Başkan hesap kitap bilmiyor herhalde. Beşiktaş ve Galatasaray'ın malı bizden fazla diyor. Beşiktaş'ın bir stadı var, bir de karşıda kamp tesisleri, Beşiktaş'ta bir apartman var. Galatasaray'ın yarısı Florya'da ait olan bir arsa, devletin yaptığı bir stat, Selahattin Beyazıt başkanın Allah razı olsun bugünleri görüp aldığı arazi ve ondan gelen nakit para var. Başka ufak tefek var."

Aziz Yıldırım: Ali Koç küme düşürüyordu bizi ViDEO

"FENERBAHÇE BAŞKANI ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERMEYE MECBURDUR"

"Ali Koç bu kulübe niye geldiğinin farkında değil. Bu 16 bin üye Ali Koç'u niye seçti, hala anlamamış. O 16 bin kişi, beyaz atlı prens olarak gördü seni. Pamuk Prensesi alacaktı. Pamuk Prenses küme düşüyordu küme. Bir Sayın Başkan Ali Şen zamanında 80'lerde averajla kümede kaldı. Bundan 3 sene önce 3-4 maç kala küme düşmekten kurtulduk. Altıncı mı yedinci mi ne oldular. Sonra yedinci olduk. Bu sene üçüncü olduk.

Ali Koç şunu bilmeli, Fenerbahçeliler ondan başarılı bir futbol takımı ve spor kulübü bekliyor. Ali Koç, ben şampiyonluk sözü vermedim diyor. Fenerbahçe'ye başkan olan, Fenerbahçeli herkes şampiyonluk sözü vermeye mecburdur. Biz şampiyon olamazsak başarılı değilizdir."

Aziz Yıldırım'dan gündeme ilişkin açıklamalar

"HAPİS Mİ YATTIN?"

"3 senede çok sıkıntılar çektim' diyor. Hapis mi yattın? Pandemide 1 hafta evden çıkmadın herhalde. Ali Koç'un bir sıkıntısı var: Aziz Yıldırım ve arkadaşlarından rahatsız oluyor. Ya biz kenara çektik, kaybettik çekildik. Biz kaçmadık. Aday olduk, seçilemedik. Kaçmadık, buradayız. Yine kaçmayız."

"BEN FENERBAHÇE'NİN KENDİSİYİM"

"Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim. Gözünün üstünde kaşın yok demeyeceksin, hapse gideceksin hapse. Bunları yapacaksın. Bugüne kadar sabrettim, bundan sonra sabretmem. 'Aziz Yıldırım'a göstereceğiz' diyor yanındakiler. Neyi göstereceksiniz? Her gecenin sabahı olmaz, bunu bilin."

"MAHKEMEYE VERECEĞİM"

"Ben sizi mahkemeye vereceğim, verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz lazım. Biz seçim günü 150 milyon euro verelim dedik, sen futbolu biz diğerlerini yönetelim dedik. 150+1 dedin. Ne verdin sen bu kulübe şimdiye kadar? 50 milyon dolar hibe ettin."

Aziz Yıldırım'dan gündeme ilişkin açıklamalar

"FENERBAHÇE'NİN GİTTİĞİ YERİ KİMSE BİLMİYOR"

"52 tane oyuncu aldın. Para yok bu kulüpte, batmış bu kulüp. 52 tane topçuyu nasıl aldın? 6 tane antrenör getirdin. Biz bir oyuncu alıyorduk, hemen bildiriyorduk SPK'ya. Hani SPK nerede? Onlar da yok ortada. Şimdi diyecek ki 'Fenerbahçe'yi şikayet ediyor.' Evet ediyorum çünkü Fenerbahçe'nin gittiği yeri kimse bilmiyor."

"YAPAMAYACAKSAN ADAY OLMA"

"13 kupa kazanmışız futbolda. 17 teknik adamla çalışmışım 20 senede. Bir laf da şu: 'Fenerbahçe'ye antrenör bulamıyoruz, gelmiyorlar'... Böyle bir söz hem Fenerbahçe'ye hem Türkiye'ye hakarettir. Parayı verirsen insan her yere gelir, parayı vermezsen kimse gelmez. Bana ver 10 milyon euro, bak ben sana kimleri getiriyorum. Gereğini yap, yapamayacaksan bırak. Birisi çıkar, aday olur. 34 bin tane üye var, bir Allah'ın kulu çıkar elbet. Bak rakip seçim yapıyor, 5 aday çıkıyor. Bizde niye yok? Niye halka açtık biz bu kulübü?

Korkmayın, çıkın. Kaybederiz ne olacak? Biz kaybettik, ne oldu? Daha da büyüdük. Bak para kazanmaya başladık, ailemizle zaman geçirmeye başladık. Herkes mutlu."

Aziz Yıldırım'dan gündeme ilişkin açıklamalar

"FENERBAHÇE ANADOLU KULÜBÜ HALİNE GELDİ"

"Ülker'le birleşmeden sonra şampiyonluklar geldi, bizden önce basketbolda 1 şampiyonluk var. Sonrasında 7 şampiyonluk aldık. Pinponda bile Avrupa Şampiyonu olduk. Gittik maça, hava nemli. Salonun kapılarını açmıyorlar pinponu etkiler diye. 4 saat kalkmadan izledik

Fenerbahçe kan kaybediyor, Fenerbahçe bir Anadolu takımı haline geldi. 52 tane oyuncuya kaç lira para verdi, hangisine ne kadar para ödedi bilen var mı? Şeffaf olacaklardı, her şey açık olacaktı. Bilen var mı? Olmaz tabi bu zihniyetle. Kurumsal yapıymış, yesinler ya..."

"DÜZGÜN YÖNETİM..."

"Düzgün yönetim yapın. Benim yönetimden bir başkan çıktı, bir federasyon başkanı çıktı. Bıraksam bunlardan biri de başkan olacaktı da bırakmadım, 'Ben başkan olacağım dedim, siz durun'... Başkanlığı düşünmüyorum, arkadaşlarımdan aday çıkan olursa onları destekleyeceğim. Kenara çekilmeyeceğim, protokol tribününde oturacağım. Beni görecekler."

Aziz Yıldırım'dan gündeme ilişkin açıklamalar

"OZAN'I SATACAKLAR GİDİP BORCU KAPATSINLAR"

Benim bunlara bir teklifim var, anlıyorlarsa. Demin saydığım tüm mallar, 591 milyon dolar mal varlığı var Fenerbahçe'nin. Ülker Stadı, Ülker Arena, Samandıra, Kolej, Faruk Ilgaz, Ankara İncek, Ataşehir, Gebzeler ve arsalar Şile, Düzce her yerdeki arsalar Topuk, Antalya, Kayseri, Edirne hepsini koyunca 591 milyon dolar malı var Fenerbahçe'nin. Artı 300 milyon dolar ben bunlara Futbol AŞ parası artı sporcular bıraktım. Ozan'ı satacaklar şimdi, gidip borcu kapatsınlar. Ozan'ın parasını versinler, banka borcu kapansın.

"3 TEMMUZ'DA YOKSUN ALİ KOÇ"

"3 Temmuz'a sahip çıkacağız diyor. Hiçbir yerinde yoktun ki abi sen. Zorla söyletiyorsun bize. 3 Temmuz'u yaşayan içinde yaşasın. Kulübe düşen görevler neyse yapsınlar. 3 Temmuz'la ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Bir gün bu Metris'i ve bu olayları yaşayan birisi, tüm bu yaşananları kitap haline getirecek. O zaman herkes her şeyi öğrenecek. Akhisar'dan oyuncuları otobüsle İstanbul'a gönderdi, kendisi de uçakla geldi. 'Tribün mühendisi olmayacağım' dedi, kendisi taraftar platformu kurdu."

Aziz Yıldırım'dan gündeme ilişkin açıklamalar

"ALİ BEY'İ KANDIRIYORLAR"

"Önümüzdeki seneden sonra çok ödeme var. Başakşehir'den aldıkları İrfan'a Marsilya ve Galatasaray 4.5 milyon euro önerdiler. Biz 11 milyon euro verdik. Beni yalanlamaya kalkmasınlar, evrakları koyarım önüne. Ayıp ya! Fenerbahçe'yi ve Ali Bey'i kandırıyorlar. Galatasaray 9 verdi diyorlar, Galatasaray'a gitmesin diye alıyorlar. Yazık ya, Fenerbahçe'ye de yazık, paralarına da..."

MESUT ÖZİL, İRFAN CAN KAHVECİ

"Mesut Özil. Kahveci, İrfan Kahveci. Kaça aldı, bilen var mı? Ben söylüyorum bak. 1 lira bugüne kadar bugün için federasyona ödeme göstermediler. Gösterdiler veya 1-1.5!"

Aziz Yıldırım'dan gündeme ilişkin açıklamalar

"NİHAT ÖZDEMİR'İ YANINIZA ALIN"

"Hepimiz insanız, hatalarımzı olur. Nihat Özdemir de burada görev yaptı. Yanlış bir cümle kullanmış. Olabilir, hepimizin başına geliyor. Nihat Bey ile kavga etmeyin. Onu yanınıza alın. Nihat Bey, konumu gereği sizin her dediğinizi yapamaz. Ama Nihat Özdemir'i bu şekilde harcamayın. Sow'u getiren insanlardan biriydi. Kulübe 25 sene hizmet etmiş insanı harcarsanız, yarın da sizin için aynısını yaparlar. Bu adamı taraftarın önüne attınız. Nihat Bey, Covid olunca Emre ile birlikte hastaneye gittin. Şimdi bu ne lahana? Nihat Özdemir'i kulüpten atana kadar, içerideki FETÖ'cüleri atın."