Alanyaspor'un golü VAR'dan döndü
ensonhaber.com

Alanyaspor ile Beşiktaş arasındaki mücadelenin 40. dakikasında ev sahibi Emre Akbaba ile gol buldu ancak VAR uyarısı sonrası gol iptal edildi.

Chidozie Awaziem'in pasını Domagoj Vida karşıladı. Hırvat oyuncunun uzaklaştırmaya çalıştığı top, Emre Akbaba'nın önüne düştü. Emre Akbaba, karşı karşıya pozisyonda fileleri havalandırdı.

VAR UYARDI SON KARAR OFSAYT

Alper Ulusoy önce golü verdi. Daha sonra VAR hakemi Arda Kardeşler'den gelen uyarı üzerine monitörden inceleme yapan Ulusoy, golü iptal etti.

Alanyasporlu futbolcular bu karara uzun süre itiraz etti. İlk yarının ardından Alper Ulusoy'a itiraz eden Bülent Korkmaz da sarı kart gördü.

Alanyaspor'un golü VAR'dan döndü

EMRE AKBABA DEĞİL, EFECAN OFSAYT

Hakem Alper Ulusoy'un ilk pozisyonda Efecan Karaca'nın pozisyonuna ofsayt verdiği öğrenildi. Genç hakemin pozisyonda topa müdahelesi olmayan Efecan'ın aktif konumda olduğuna hükmettiği kaydedildi.

Alanyaspor'un golü VAR'dan döndü

Alanyaspor'un golü VAR'dan döndü

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

EFECAN KARACA: KARAR DOĞRU

Karşılaşma sonunda pozisyonu değerlendiren Efecan Karaca "Ben ofsaytmışım golde. Bence doğru bir karar. Ofsayttan gelip Vida'yı bozduğum için doğru karar. Ben ofsayt olmasaydım gol olabilirdi. Hoca da 'Sen ofsaytsın' dedi. Ben oradan geriden gelip baskı yaparak Vida'yı şaşırttım. Ofsayt doğru karar." ifadelerini kullandı.