Newcastle United, Suudi Arabistan'a satılıyor
ensonhaber.com

Suudi Arabistan Devlet fonu PIF ile kulüp sahibi Mike Ashley arasındaki görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde İngiliz ekibinin, 350 milyon sterline el değiştirmesi bekleniyor.

TEKLİF 350 MİLYON STERLİN

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Newcastle United'ın sahibi Mike Ashley ile Suudi Arabistan'a ait devlet fonu PIF (Arab state's Public Investment Fund) arasında yürütülen görüşmelerde önemli yol katedildi.

Newcastle United, Suudi Arabistan'a satılıyor

Ligde 30 puanla 14. sırada yer alan Newcastle ekibinin, yaklaşık 350 milyon sterlin karşılığında el değiştirmesi bekleniyor. Ashley'nin 2007 yılında 134 milyon sterline satın aldığı Newcastle United, bugüne kadar iki kez Premier Lig'den düştü.

2013 yılında Sheffield United'ın yarısına ortak olan Suudi Prens Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud, geçen yıl şubat ayında kulübün tamamını satın almıştı.

Daha önce Suudi Arabistan Prensi Mohamed Bin Salman, Premier Lig'in dev kulübü Manchester United'ı uzun süre satın almak için istemişti. Ancak, Salman'ın 22.5 milyar dolarlık teklifi reddidildi.

Newcastle United, Suudi Arabistan'a satılıyor

ARABİSTAN İMAJ DÜZELTMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim 2018'de vahşice katledilmesinin ardından, Riyad yönetimi dünyada büyük darbe alan imajını düzeltmek için spor organizasyonlarına büyük yatırımlar yapmaya başladı.

Suudi Arabistan yönetimi Batılı devletlerle daha iyi ilişkiler kurmak, Kaşıkçı cinayetinin üstünü örtmek, insan hakları kuruluşlarına hoş görünmek ve uluslararası arenada düştüğü tamiri imkansız durumdan kurtulmak için, ses getiren spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya yöneldi.

Tenis turnuvaları, boks maçları, kadın Amerikan güreşi organizasyonları yapan Suudi Arabistan, son olarak Barcelona ve Real Madrid'in de mücadele ettiği İspanya Kral Kupası'nın yanı sıra Dakar Rallisi'ne ev sahipliği yapmıştı.

Suudi Arabistan'ın İspanya Kral Kupası'nın 3 yıl boyunca bu ülkede organize edilmesi için 120 milyon euro, Dakar Rallisi'nin organizasyonu için 15 milyon euro, Büyük Britanyalı boksör Anthony Joshua ile Meksika asıllı ABD'li Andy Ruiz arasındaki unvan maçı için de 100 milyon dolar harcadığı basına yansıdı.