Mbappe, alkollü içecek firmasını boykot etti

Fransa Milli Futbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Kylian Mbappe, Katar'da süren Dünya Kupası kapsamındaki bir etkinlikte objektiflere poz verirken, alkollü içki markasının logosunu arka platformdan kaldırttı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Katar'da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası maçlarındaki performansı nedeniyle 3 kez maçın yıldızı seçilen Mbappe, "Maçın adamı" çekimleri için kamera karşısına geçti.

Alkole teşvik etmek istemedi

Yıldız oyuncu, çekimler sırasında sponsorlardan alkollü içki markasının amblemi önünde poz vermeyi reddedip, firmanın isim ve logosunu arka plandan çıkarttırdı.

Uluslararası basında Mbappe'nin bu hareketi, alkole teşvik etmemek için yaptığı ifade edildi.

Mbappe, alkollü içecek firmasını boykot etti

"Cezayı kendim ödeyeceğim"

Ayrıca Mbappe'ye, aynı etkinlikte gazetecilere konuşmayı reddettiği gerekçesiyle ceza verildi. FIFA, Fransız oyuncuya 10 bin 200 euro (yaklaşık 200 bin TL) para cezası verirken Mbappe, bu rakamı kendi cebinden ödeyeceğini açıkladı.

"Neden bir alkol markasının (Budweiser) reklamının önünde poz vermediğimi soruyorlar. Bu tamamen şahsi bir karar. Görünmezsem, federasyonun ceza alabileceğini de duydum ancak böyle bir şey olursa, bu cezayı ben ödeyeceğim."

Mbappe, alkollü içecek firmasını boykot etti

Mbappe, alkollü içecek firmasını boykot etti