Juventuslu futbolculardan Pirlo'ya eleştiri: Taktik konuşmuyor
ensonhaber.com

Juventus'un sezon başında göreve getirdiği Andrea Pirlo'nun, şimdiye kadarki performansı tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz sezon sonunda 1996'dan beri hasreti duyulan Şampiyonlar Ligi'nin gelmemesi ve takımın oyunun zayıf kalması sonrası Sarri'nin görevine son verilmişti.

Bu sezon başında Juventus formasıyla efsane olmuş Andrea Pirlo'nun göreve getirilmesi kararlaştırıldı. Son 3 maçının 2'sinde beraberlik alan Juventus, 9 maç sonunda 17 puan topladı ve lider Milan'ın 6 puan gerisinde kaldı.

Juventuslu futbolculardan Pirlo'ya eleştiri: Taktik konuşmuyor

SORU İŞARETLERİ ÇIKIYOR

Geçtiğimiz sezonun aynı döneminde 6 puan fazla toplayan Juventus'ta liderlik koltuğunun da alınamaması sonrası, yönetimde soru işaretleri oluşmaya başladı.

Yola yıllar sonra Şampiyonlar Ligi hedefiyle çıkan siyah-beyazlılarda, 9 sezondur üst üste gelen lig şampiyonluğunun devam edip etmeyeceğine dair endişe verici bir performans ortaya çıktı.

Juventuslu futbolculardan Pirlo'ya eleştiri: Taktik konuşmuyor

OYUNCULARLA KRİZ

Pirlo'nun, Benevento karşısında kaybedilen 2 puan sonrası açıklamalarında oyuncularını hedef alması tartışmaya neden oldu.

Genç teknik adam maç sonunda; "Ronaldo olmayınca zor zamanlar yaşıyoruz. Az sayıda karakterli oyuncumuz var." dedi.

PIRLO TAKTİK KONUŞMUYOR

İtalyan teknik adamın en büyük sorununun, daha önce Sarri'de olduğu gibi iletişimden kaynaklandığı konuşuluyor.

Corriere della Sera'nın haberine göre; Pirlo, taktiksel konularda konuşmuyor ve hatta oyuncularıyla birebir bile iletişime geçmiyor. 41 yaşındaki teknik direktörün ekibinde taktik planların çoğu yardımcı antrenör Igor Tudor tarafından yapılıyor.

Pirlo'nun tonlama yapmadan konuşan karakteri ve sessizliği Sarri dönemini hatırlatıyor. Bu nedenle Kulusevski ve Dybala gibi oyuncuların, kendilerinden beklenenleri anlayamadıkları ve iletişim sorunu yaşadıkları iddia ediliyor.

Juventuslu futbolculardan Pirlo'ya eleştiri: Taktik konuşmuyor

Futbolcuların Pirlo hakkındaki sözlerinin ardından otobiyografi kitabında Fatih Terim'e oldukça ağır eleştiriler yapan İtalyan teknik adamın sözleri akıllara geldi.

NE DEMİŞTİ?

Terim’in tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive etmek olduğunu savunan Pirlo, Türkiye’de ‘imparator’ olarak anılan teknik adamın taktik bilgisi içinse şu ifadeleri kullanmıştı: “Terim’in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız uzun zaman almadı.”

Juventuslu futbolculardan Pirlo'ya eleştiri: Taktik konuşmuyor

"SÜREKLİ BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR İZLERDİ"

“Kendisini John Travolta gibi garip, cafcaflı ve renkli kıyafetler giyerken görüyorduk. Aktivitelere kravat takmadan gelebiliyor, sonra bu aktivitelerden, evinde ‘Biri Bizi Gözetliyor’ seyretmek için kimseye haber vermeden erkenden ayrılıp, Milan’ın yöneticisi Adriano Galliani’yi masasında tek başına bırakıyordu.”

"TAKTİK TAHTASINA 11 DAİRE ÇİZERDİ"

“Terim eline bir tebeşir alıp taktik tahtasına 11 daire çizerdi. Tahtadaki her daire sahaya çıkacak bir oyuncuyu temsil ederdi. Ancak konuşmanın ortasında taktik tahtası çizdiği oklardan ve karalamalardan öyle bir hale gelirdi ki; hangi dairenin kimi işaret ettiğini anlamak imkansızlaşırdı. Taktik tahtası, oyuncuları ve mevkileri birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı karmakarışık bir hal alırdı. Kısacası tam bir kaos… Sadece kalecinin kendi pozisyonundan emin olabildiği bir kaos… İşin daha da kötüsü konuşma ilerledikçe defans bölgesindeki dairelerle, forvettekileri karıştırmaya başlardı. Artık öyle bir hal almıştı ki, kendi aramızda ‘Acaba bunu Berlusconi’nin gizli rüyası olan 2-4-4 taktiğini gerçekleştirmek için bilerek mi yapıyor’ diye şakalaşmaya başlamıştık.”

Öte yandan Galatasaraylı taraftarlar, Terim'in taktik bilgisine laf eden Pirlo'nun başarısızlığını sosyal medyada tiye aldı.

Juventuslu futbolculardan Pirlo'ya eleştiri: Taktik konuşmuyor