İlkay en iyi 11'inde Mesut Özil'e yer vermedi
ensonhaber.com

Manchester City'in son maçlarda attığı gollerle adından söz ettiren ve Premier Lig'de şubat ayının en değerli futbolcusu seçilen İlkay Gündoğan, birlikte oynadığı en iyi 11'i açıkladı.

Borussia Dortmund, Manchester City ve Alman Milli Takımı'ndaki takım arkadaşlarından oluşan 11'de, 30 yaşındaki futbolcunun bazı isimlere yer vermemesi dikkat çekti.

İlkay en iyi 11'inde Mesut Özil'e yer vermedi

NEUER VE MESUT YOK

İlkay, kalede 2014 yılında Almanya ile Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Manuel Neuer yerine Dortmund'dan takım arkadaşı Roman Weidenfeller'i tercih etti.

Vincent Kompany, Silva, Sane ve Kevin De Bruyne olmak üzere Manchester City'den 4 oyuncuyu seçen İlkay Gündoğan, Sergia Aguero ve Raheem Sterling'i de kadroya yazmadı.

İlkay'ın Alman Milli Takımı'ndan arkadaşı Mesut Özil'e de yer vermemesi dikkat çekti. İngiliz basınından The Sun da Mesut Özil detayını haberine taşıdı.

İlkay en iyi 11'inde Mesut Özil'e yer vermedi

İşte İlkay'ın en iyi 11'i:

Weidenfeller
Kompany
Hummels
Lahm
Götze
İlkay
De Bruyne
Silva
Reus
Sane
Lewandowski

İlkay en iyi 11'inde Mesut Özil'e yer vermedi

GERİ VİTES YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Londra'da fotoğraf çekilmesinin ardından İlkay ve Mesut Özil'e Almanlar ırkçılık yapmıştı. Bu olaylar üzerine Mesut Özil, Alman Milli Takımı'nı bırakırken İlkay Gündoğan ise yanlış anlaşıldıklarını ifade ederek geri vites yapmıştı.

"Mesut'un milli takımı bırakması acımasızca. Alman futbolu için çok şey yaptı. Takım için önemli bir kayıp. Benim için de çok şey yaptı. Almanya için oynama sebeplerimden biriydi. Benim önümü açtı. Daha iyi bir şekilde veda edilmesi gerekiyordu. Bu yolu seçti ancak ben daha farklı yapardım. Karakterlerimiz farklı."