Naim Süleymanoğlu'nun kayıp madalyaları aranıyor
İHA

Konu hakkında Süleymanoğlu'nun kızları Sezin ve Esin'in Avukatı Aziz Demir, bir açıklama yaptı.

Demir, "En kısa zamanda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Evde maalesef birçok kuş iskeleti vardı. Ev bakımsız vaziyette, özellikle kupalar ona verilen birçok hediye yerlere atılmış gerçekten üzüntü verici bir olay" dedi.

Naim Süleymanoğlu'nun kayıp madalyaları aranıyor

13 MADALYA ARANIYOR

2017'de vefat eden efsane halterci Naim Süleymanoğlu'nun Dünya ve Avrupa şampiyonalarından kazandığı 13 madalyanın kayıp olduğu iddia edilmişti. 3 Ekim'de efsane sporcunun Büyükçekmece'de bir sitede yer alan evinde keşif yapıldı. Süleymanoğlu'nun kızları Sezin ve Esin'in avukatı Aziz Demir, Süleymanoğlu'nun Japon kızı Sekai Mori'nin avukatı, hakim ve bilirkişiden oluşan mahkeme heyeti evde madalyaları aradı.

Süleymanoğlunun evindeki dolaplar ve kutular tek tek incelenirken madalyalara ulaşılamadığı belirtildi. Evde karşılaştığı manzaranın kendisini çok üzdüğünü ifade eden Avukat Demir, efsane sporcunun kupalarının ve sporcuya verilen birçok hediyenin evde yerlere atılı vaziyette olduğunu belirtti. Öte yandan sporcunun vefat etmeden önce kullandığı aracın evinin önünde tekerlekleri inmiş vaziyette olduğu görüldü.

Naim Süleymanoğlu'nun kayıp madalyaları aranıyor

"MADALYALARI BULAMADIK"

Madalyaların tespiti için mahkeme heyetinin evde arama yaptığını ifade eden Süleymanoğlu'nun kızları Sezin ve Esin'in avukatı Aziz Demir, "Bugün Tereke'nin tespiti davasında bilirkişi marifetiyle ve mahkeme heyetinin huzurunda merhum Naim Süleymanoğlu'nun evinde bir arama yapıldı. Kaybolan madalyalarını aradık, ama maalesef madalyalarına rastlayamadık. Ancak bodrum katta birçok plaket yerlere atılmış vaziyette durmaktaydı. Dolayısıyla biz madalyalara ulaşamadık bundan dolayı da en kısa zamanda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Bu madalyaların kaybolması sebebiyle anahtarı elinde bulunduran ve evi kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Merhum Süleymanoğlu'nun vefat tarihinde annesinin evini kullandığını biliyorduk. Fakat annesi Bulgaristan'a döndükten sonra anahtarların bazı arkadaşlarında olduğunu, onların da eve girip çıktığını öğrendik. Anahtarları mahkemeye teslim ettiler" ifadelerini kullandı.

Naim Süleymanoğlu'nun kayıp madalyaları aranıyor

"KUPALAR YERLERE ATILMIŞ"

Süleymanoğlu'nun evinin bakımsız oluşunun kendisini çok üzdüğünü belirten Avukat Demir, "Gerçekten ben de çok üzüldüm, evde maalesef birçok kuş iskeleti vardı. Pencereler açık bırakılmış ev bakımsız vaziyette, özellikle kupalar ona verilen birçok hediye yerlere atılmış vaziyette gerçekten üzüntü verici bir olay. Bunun sebebi de anahtarların tarafımıza teslim edilmemesi ve ailesinin buna gerekli itinayı göstermemesi. Japon kızının avukatı vardı, o da bu işe üzüldü ama onların bu işe tavrını bilmiyorum. Kasa açıldı ancak anahtarın üzerinde olmasından, kasanın boş olduğu anlaşıldı. Dünya çapında bir insanın dünya, Avrupa, Olimpiyat madalyalarının böyle ellerde dolaşması bir kısmının stüdyolarda kullanılması gerçekten üzüntü verici bir olay. Bu madalyaların öncelikle devletimiz tarafından bir müzede sergilenmesi ve kamulaştırılması gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)