Shane Larkin TC vatandaşı oldu
ensonhaber.com

Shane Larkin'in Türk vatandaşı olma konusunda yapmış olduğu başvurunun onaylanmasının ardından yıldız isim, A Milli Basketbol Takımımızda oynama hakkını resmen elde etmiş oldu.

Federasyonun yaptığı açıklama:

"Anadolu Efes oyuncusu Shane Larkin'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu başvuru onaylandı.

1992 doğumlu oyuncu 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 12. maddesi A bendi uyarınca Cumhurbaşkanı'nın 06/02/2020 tarihli ve 2020/2088 sayılı kararı ile Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığının yanı sıra, Türk vatandaşlığını kazandı.

Böylelikle Shane Larkin, A Erkek Milli Takımımızın formasını giyebilme hakkını elde etmiş oldu."

Shane Larkin TC vatandaşı oldu

"İSİM KONUSUNU HİÇ KONUŞMADIK"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Şubat ayının sonuna doğru oynanacak milli maçta Shane Larkin'in forma giyeceğini açıklarken, "İsim değiştirme konusunu Shane Larkin ile hiç konuşmadık. Biz vatandaşlık alması ve Milli Takım'da oynaması hakkında konuştuk. İsmiyle ilgili önümüzdeki günlerde konuşuruz. Çok isimler geliyor, bizim de düşündüğümüz isimler oluyor ama yönlendirme yapmak istemiyorum. Artık öyle isim değiştirme gibi zorunluluk da kalktı diye biliyorum. Mutlaka Larkin de dışarıdan gelecek teklifleri değerlendirecektir. Öyle bir isim değişikliği yapacaksa, sabırla bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

TARAFTARLAR 'ŞAHİN' OLSUN DİYOR

Öte yandan basketbolseverler sosyal medyada "Adı Şahin olsun" şeklinde yorumlarda bulundu.

Shane Larkin TC vatandaşı oldu