NBA, Andrew Wiggins'in aşı muafiyeti isteğini reddetti
AA

Amerikan Basketbol Ligi'nden yapılan açıklamada, dini gerekçelerle aşıdan muafiyet hakkı talep eden Andrew Wiggins'in başvurusunun reddedildiği ve aşı olmadığı sürece Golden State Warriors'in iç saha maçlarında forma giyemeyeceği belirtildi.

41 MAÇTA 14 MİLYON DOLAR KAYBEDECEK

Yıldız basketbolcu eğer aşı karşıtlığını devam ettirirse, oynamadığı her iç saha maçında maaşından 350 bin dolar kaybedecek. Golden State'in iç sahada oynayacağı 41 maç sonrası Wiggins'in kaybı 14 milyon 350 bin doları bulacak.

NBA, Andrew Wiggins'in aşı muafiyeti isteğini reddetti

12 YAŞ VE ÜSTÜNE AŞI ZORUNLULUĞU

ABD'de Kovid-19 aşılarına yönelik zorunluluk, takımların içinde bulunduğu bölgenin sağlık departmanının aldığı kararlara göre belirleniyor. Golden State Warriors'ın bağlı olduğu San Francisco'da 12 yaş ve üstü kişilerin, kapalı alanlardaki organizasyonlara aşılı olarak gitme zorunluluğu bulunuyor.

NBA, Andrew Wiggins'in aşı muafiyeti isteğini reddetti

NEW YORK DA AŞI ŞARTI KOYDU

San Francisco'nun yanı sıra New York kentinde de aşıya yönelik zorunluluk bulunuyor. Bu nedenle Golden State Warriors'ın yanı sıra New York Knicks ve Brooklyn Nets takımlarındaki oyuncuların aşı olması gerekiyor. New York Knicks yönetimi tüm oyuncuların aşı olduğunu duyururken, Brooklyn Nets ise birkaç oyuncunun daha aşı olacağını belirtti.

NBA, Andrew Wiggins'in aşı muafiyeti isteğini reddetti

AŞI OLMAYAN OYUNCULAR HERGÜN PCR TESTİ OLACAK

Yaşadığı yerde aşı zorunluluğu bulunmayan ve NBA'de bu sezon aşısız sahaya çıkmak isteyen oyuncuların ise her gün bir kez Kovid-19 testine girmesi gerekiyor.

NBA, geçen sezon sonunda tüm oyuncuların yüzde 85'inin aşılı olduğunu duyurmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)