Gazi'de sakatlanan Dollar Man, uyutulacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen 96'ncı Gazi Koşusu nefesleri kesen bir yarışa sahne oldu. Yarışı favori gösterilmeyen Secret Power isimli safkan kazanırken, koşu sonrası yarışseverleri üzen bir haber geldi.

Yarışı, jokeyliğini Özcan Yıldırım'ın yaptığı "Secret Power" isimli safkan 2.31.04'lük derecesiyle kazandı. Yıldırım böylece kariyerinde ilk kez Gazi Koşusu'nda ilk sırayı elde etti.

Yarışta ikinciliği 2.31.31'lik derecesiyle Müslüm Çelik'in bindiği ve Ahmet Korkmaz'ın sahibi olduğu "Mucize Kız" adlı safkan elde etti. Üçüncü sırada ise 2.31.32'lik derecesiyle Onur Dilbaz'ın sahibi olduğu ve Gökhan Kocakaya'nın bindiği "Sigoş" adlı safkan yer aldı.

Dünkü yarışta dikkat çeken olaylardan biri ise Gazi Koşusu'nu bırakan at oldu. Yaklaşık 40 bin kişinin takip ettiği müthiş yarışın başına kafa at olarak çıkan 10 numaralı Dollar Man, 1600 geçilirken sakatlandı.

Gazi'de sakatlanan Dollar Man, uyutulacak

Kırık tespit edildi

Yarışı bırakmak zorunda kalan Dollar Man’in jokeyi Kadir Tokaçoğlu, sakatlanan atının üstünden inerek koşuya devam etmedi. Herkesin buruk bir şekilde izlediği o anların ardından yarışın tamamlanmasıyla Dollar Man’in kontrolleri yapıldı ve arka ayak bileğinde kırık olduğu anlaşıldı.

Gazi'de sakatlanan Dollar Man, uyutulacak

Uyutulacak

Genç sahibi Ender Mehmet Karaman’ın ilk atı olan 3 yaşındaki İngiliz safkanın uyutulmasına karar verildi. İlk kez Gazi Koşusu’na katılma heyecanı yaşayan Ender Karaman, ilk atına veda ederken duygusal anlar yaşadı.

Gazi'de sakatlanan Dollar Man, uyutulacak

Atlar neden uyutulur

Atların bacaklarındaki ciddi kırıklarda (özellikle kırığın deride hasara neden olması durumunda) kaslar ve sinirler hasar görebilir, kırık bölgesinde kan akışı bozulabilir ve ilerleyen aşamalarda enfeksiyon ortaya çıkabilir. Enfeksiyonun tedavi edilmesi için gerekli olan antibiyotik miktarı vücut kütlesiyle doğru orantılıdır. Bu nedenle atlarda enfeksiyonun tedavi edilmesi hayli zordur. Ağır kütleleri nedeniyle ayak kırığı tedavisi mümkün olmayan atlar, bu sakatlığın bir işkenceye dönüşmemesi için iğne ile uyutulur.