Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'e imzayı attı

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, yeni teknik direktörü Andrea Pirlo için imza töreni düzenledi.

Törende kendisini 1 yıllığına Fatih Karagümrük teknik direktörü yapan sözleşmeyi imzalayan Andrea Pirlo, imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İtalyan teknik adam, Fatih Terim'le ilgili gelen soruya cevap verdi. Andrea Pirlo, Türkiye'de gündem olan sözleriyle ilgili "Hatalı çevrildiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Ona karşı çok iyi hislerim var"

Andrea Pirlo, "Fatih Terim'le sadece 2 ay çalıştık. Ona karşı çok iyi hislerim var. Kitapta ne yazdığımı hatırlamıyorum çünkü çok sene geçti. Tek hatırladığım şey, Türkiye'de böyle bir şey söylediler ancak belki de farklı tercüme edildi." cevabını verdi.

43 yaşındaki İtalyan efsane, Fatih Karagümrük'le görüşmelerinin kısa bir süre önce başladığını açıkladı. Andrea Pirlo, "Futbolu çok seviyorum. Zaten Türkiye'yi de takip ediyordum. Bu takımda başka İtalyan oyuncuların da oynadığını da gördüm, o yüzden de takip ediyordum. Birkaç hafta önce görüşmeler başladı." diye konuştu.

"Kendimi geliştirmek için iyi bir fırsattı"

Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'ü tercih etme nedenini "Bir sene ara verdikten sonra Türkiye'ye gelmek önemliydi. Kendisini geliştirmek isteyen bir takım ve benim için iyi bir fırsat. İstediğim, aşama kaydetmek isteyen bir takım fikriydi. Bu kulüp ile bu konuda birleştik." sözleriyle açıkladı.

"Bir an önce çalışmaya başlamak istiyorum"

Andrea Pirlo, Türkiye'de daha önce görev alan İtalyan isimleri takip ettiğini belirtti. "Türkiye'ye gelen İtalyan hocalar, İtalya'da oynayan Türk oyuncular ve Türkiye Milli Takımı'ındaki oyuncuları takip ediyordum. Bu yüzden Türkiye benim için karar vermesi zor bir süreç olmadı. Şimdi süratle takımımı tanımak ve çalışmaya başlamak istiyorum." açıklamasını yaptı.

Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'e imzayı attı

Pirlo'nun Türkiye'ye gelmesiyle 'I Think Therefore I Play' (Düşünüyorum öyleyse oynayabilirim) kitabındaki Fatih Terim bölümü yine tartışılmaya başlandı.

"Tercümanından dolayı başarılı olamadı"

Pirlo'nun kitabında 2001-2002 sezonunda Milan'dayken teknik direktörlüklerini yaptığı Fatih Terim ile ilgili çarpıcı ifadeler bulunuyor.  Terim için "Enterasan giyim tarzı vardı. Big Brother izlerdi." diyen Pirlo,  onun iyi bir hoca olduğu ancak tercüme sorunları nedeniyle taktiksel anlatımlarını futbolculara doğru aktaramadığı belirtiliyor. Pirlo, özellikle tercümanından dolayı Terim'in Milan'da başarılı olamadığını vurguluyor.

"11 daire çizerdi"

"Özellikle göreve başladığı ilk günlerde yaptığı takım toplantıları ise unutulmazdı. Terim eline bir tebeşir alıp taktik tahtasına 11 daire çizerdi. Tahtadaki her daire sahaya çıkacak bir oyuncuyu temsil ederdi. Ancak konuşmanın ortasında taktik tahtası, çizdiği oklardan ve karalamalardan öyle bir hale gelirdi ki; hangi dairenin kimi işaret ettiğini anlamak imkansızlaşırdı. Taktik tahtası, oyuncuları ve mevkileri birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı karmakarşılık bir hal alırdı. Kısacası tam bir kaos... Sadece kalecinin kendi pozisyonundan emin olabildiği bir kaos." demişti.

Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'e imzayı attı

"Berlusconi'nin gizli rüyasını gerçekleştirmek için bilerek mi yapıyor diye şakalaşırdık"

Toplantı sırasında bir daireyi işaret edip, 'Costacurta, tam burada olman gerekiyor' diye konuşmaya başlardı. Bir gün dayanamayıp, "Ama patron, o gösterdiğin dairenin biraz önce benim olduğunu söyledin, Costacurta değil ki" demek zorunda hissettim. İşin daha da kötüsü konuşma ilerledikçe defans bölgesindeki dairelerle, forvettekileri karıştırmaya başlardı. Artık öyle bir hal almıştı ki, kendi aramızda 'Acaba bunu Berlusconi'nin gizli rüyası olan 2-4-4 taktiğini gerçekleştirmek için bilerek mi yapıyor' diye şakalaşmaya başlamıştık." diyerek kitapta Fatih Terim'den böyle bahsetmişti.

Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'e imzayı attı

Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'e imzayı attı

Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'e imzayı attı