İlber Ortaylı'nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabında hayat dersleri
ensonhaber.com

Tarihi sevdiren isim olarak bilinen tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır? kitabı, Ortaylı'nın yazdığı hayat derslerinden oluşuyor. Bugüne kadar edindiği deneyimleri okurlarıyla paylaşan Ortaylı, gençlere altın değerinde öğütlerde bulunuyor.

Hangi kitapları okuyacaklarına, nereleri gezeceklerine, ne tür müzikler dinleneceklerine kadar bilgiler veren Ortaylı'nın bu kitabı her kitaplıkta bulunması gerekiyor.

Yaşayan efsanlerden olan İlber Ortalı'nın yazdığı her kitap, her satır okurların hafızalarından uzun süre yer edinir ve kitapseverlerin her anlamda beslendiği bir isimdir ünlü tarihçi.

Öte yandan magazinsel yönü de ağır basan Ortaylı, esprili duruşuyla da gençler tarafından çok seviliyor.

"RAFİNE EDEBİYAT OKUYUN"

Ortaylı; "Gençlere her zaman söylüyorum dünya edebiyatını iyi okuyun. Özellikle klasikleri üniversite bitmeden hatim etmeniz gerekiyor. Bunun yanında mümkün olduğunca dünyayı gezin, tanıyın. Kaliteli müzik dinleyin, zamanınız asla boşuna harcamayın. Son çıkan güncel kitapları alın okuyun. Tiyatroya özel anlam verin ve düzenli olarak tiyatroya gidin. Öte yandan yakın tarihimizi de iyi öğrenin, bununla ilgili yazılmış önemli kaynaklar var; mutlaka yararlanın."

"YABANCI DİL ÖĞRENİN"

Yabancı dilin önemine de değinen Ortaylı, "Gençler en az bir dil öğrenmeli. Bu da evrensel olan İngilizcedir. İyi bir dünya vadantaşı olmak istiyorsanız yabancı dili mutlaka öğrenmeniz gerekiyor."

"HARİTA BİLGİNİZ OLSUN"

"Gideceğiniz, gezeceğiniz yeri iyi bilmeniz için mutlaka harita bilginiz olsun. Maalesef ülkemizde haritayı bilen pek yok. Türkiye'nin yerini bile haritada gösteren çok az insan var. Elinize dünya ya da Türkiye haritasını alın ve nerede yaşadığınızı ya da nereye gideceğinizi iyi etüd edin."


İlber Ortaylı'nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabında hayat dersleri

Sayfa: 288

BİR YAŞAM REHBERİ

İlk gençlik yıllarından beri bilgiyi ve çalışmayı hayat felsefesi haline getiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bir Ömür Nasıl Yaşanır? adlı kitabında kendi yaşam tecrübesinden yola çıkarak okurlarına eşsiz bir yaşam rehberi sunuyor.

İNSAN HAYATININ DÖNÜM NOKTASI

Eserinde insan hayatının dönüm noktalarından doğru çalışma metotlarına, meslek seçiminden dil öğrenimine, seyahatten sanata kadar birçok konuda değerli görüşlerini aktaran Ortaylı, kişisel gelişim alanında da okurlarının yolunu aydınlatmaya devam ediyor.

İlber Ortaylı'nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabında hayat dersleri

HAYATA DAİR ALTIN TAVSİYELER

Kişisel gelişim; mesleki ve sosyal anlamda farklı konumlarda yer alan her insanın tabii olarak fikir sahibi olduğu, ancak bir o kadar da fikre ihtiyaç duyulan bir alan. Bu nedenle söz konusu alanın, modern dünyada geniş bir yer edindiğini söylemek mümkün.

Hayatı hakkınca ve nitelikli yaşamaya dair tavsiye alınabilecek kişilere gelindiğinde ise Türkiye’de herkesin aklına gelecek isimlerden birini tahmin etmek zor değil.

Ergül Tosun

Kitap sayfası için iletişim:

ergul.tosun@ensonhaber.com