Dört yaşında kitap yazan, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Dorothy Straight'ın hikayesi
Özel İçerik

Dünyaya dâhiler gelir ama Dorothy Straight gibisi az gelir. Çünkü kendisi daha dört yaşındayken kitap yazdı. Dünya Nasıl Başladı isimli kitabı, genç yazarın ilk kitabı olmasıyla beraber, o yaşta üzerine kafa yorduğu konu da bir hayli çetrefilli.

1958'de doğan ve hayatta olan Dorothy Straight'un sahip olduğu rekoru bugüne kadar kimse egale etmese de; adını yazın dünyasına altın harflerle yazdırdı diyebiliriz. Kitabın yazılma tarihi ise 1962...

Bir insan hem de dört yaşındayken nasıl kitap yazar? Normalde bir çocuğun okul yaşı beş, en geç ise yedidir. Ama Dorothy Straight hakkında ne zaman okula başladığına dair bir bilgi olmasa da o yaşta kitap yazması, okuma yazma öğrenmesi doğuştan gelen bir yetenek mi yoksa aileden gelen bir telkin mi sorusu ise henüz cevap bulmuş değil.

Ama cevabı genç yazarın ailesinde arayalım. Çünkü yazarın annesi psikolog, babası ise dönemin ünlü bir yazarıydı.

Her şey bir soruyla başladı

Genç yazarın bu başarısı Guinness Rekorlar Kitabı kayıtlarında da yer almakta. Aslında her şey, annesinin çocuğuna "Dünya nasıl yaratıldı?" sorusuyla başladı.

Bu soruya ilk başta nasıl cevap vereceğini bilemeyen yazar, bütün gece düşünür ve cevaplarını bir kağıda döker.

Kızının yazdıklarını okuyan anne ve baba çok etkilenir ve hemen yayıneviyle görüşürler. Bunun üzerine yapılan çalışmalar neticesinde kitap 1962'de yayınlanır.

Yazmaya devam etmedi

Kitap yayınlanır yayınlanmaz büyük yankı uyandırır. Bu kitabı yazdıktan sonra artık eser vermeyen genç yazar, bugüne kadar yazsaydı eminim nice güzel kitaplar yazardı.

Kitap sayfası için iletişim:

ergul.tosun@ensonhaber.com