Çağla Özden'den felsefe serisine yeni bir kitap
ensonhaber.com

Destek Yayınları Felsefe Serisi’nin yeni kitabında Çağla Özden, yaşadığı dönemde “Her şeyi bilen adam” ve “Filozof ” olarak adlandırılan, Dante’nin Cehennem’inde “Üstat”, Müslüman filozof ve yazarlarca "ilk öğretmen” olarak anılan Aristoteles’i anlatıyor.

Biyoloji, siyaset, metafizik, tarım, edebiyat, botanik, tıp, matematik, fizik, etik, mantık ve tiyatro gibi çeşitli disiplinlerde yaptığı çalışmalarla, üretken karakteri ve felsefe tarihinde çığır açan fikirleriyle Sokrates ve Platon’la birlikte Yunan felsefesinin kilometre taşlarından sayılan Aristoteles’i tanımak ve anlamak isteyen herkes için eşsiz bir başlangıç kitabı..

İnsanın içindeki kaos

Bunca acıyla ve sorunla dolu bir dünyada mutlu olmak mümkün mü? Binlerce yıl önce anlatılmış felsefi fikirler, bugünün dünyasındaki mutsuzluğumuza çare olabilir mi? Kendimizi içimizdeki kaostan kurtarabilir miyiz?

Çağla Özden'den felsefe serisine yeni bir kitap

Sayfa: 104

Felsefenin önemli filozofu

Felsefe tarihinin en önemli filozoflarından, bilim ve düşünce dünyasında büyük izler bırakan ve değişimlere yol açan Aristoteles, tüm çağları etkileyen fikirleriyle günümüz insanına daha iyi bir yaşam sürmesi için antikçağın derinlerinden sesleniyor. Aklın ve erdemin rehberliğinde bilgece ve mutlu bir yaşam felsefesi ile bize yol gösteriyor.

Zamana ışık tutan kitap

Kendi yolunu bulmaya çalışanlara, koşulların ve yaşamın bambaşka olduğu kendi çağından sesleniyor olsa da hayata ve insana dair anlattıklarıyla kendi zamanını aşarak insanlığın var olduğu tüm zamanlara ışık tutuyor.