İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde maaşlar eksik yatırıldı
AA

Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Başar Özmen, yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının toplu sözleşme masasından kaçtığını ve mevcut toplu sözleşmenin gereklerini de yerine getirmediğini savundu.

"TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HALA YÜRÜRLÜKTE"

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları ESHOT ve İZSU Genel Müdürlükleri ile sendika arasında, 31 Mayıs 2018'de imzalanan toplu iş sözleşmesinin (TİS) hala yürürlükte olduğunu ifade eden Özmen, şöyle devam etti:

"EMEKÇİLERİN 100 LİRASINA GÖZ KOYANLAR KİMSEYE HESABINI VEREMEZLER"

"TİS kapsamında sosyal denge tazminatı, en yüksek devlet memurunun Ocak 2019'daki maaşına göre hesaplanmalıdır. Sözleşmenin 20. ve 24. maddeleri gereğince belirlenmiş memur maaş zammı ve 3 Ocak 2019 tarihinde açıklanan enflasyon rakamı dikkate alınarak, sosyal denge tazminatı hesaplanması ve çalışanlara ocak ayı maaşlarında zamlı olarak yansıtılması İzmir Büyükşehir Belediyesine yazı ile iletilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT çalışanlarının bu ay maaşları eksik yatırılmıştır. Yerel seçim öncesi emekçilerin ortalama 100 lirasına bile göz koyanlar, bunun hesabını kimseye veremeyecektir."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde maaşlar eksik yatırıldı

"PERSONEL MAĞDUR EDİLDİ"

Çalışanların maaşlarında iyileştirilme yapılmamasına karşın mevcut ücretlerinden de kesinti yapıldığını aktaran Özmen, yemek ihalesinin yapılmadığı İZSU'da da personelin mağdur edildiğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden TİS'in gerekliliklerini yerine getirmesini isteyen Özmen, "Aksi halde İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ve ESHOT emekçileri olarak, iş bırakma dahil her türlü eylemi ortaya koymaktan imtina etmeyeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)