Cumhurbaşkanlığı: Libya'da önceliğimiz ateşkes
AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalın, Türkiye'nin Libya'daki önceliğinin ateşkes olduğunu söyledi.

''LİBYA'DA ÖNCELİĞİMİZ ATEŞKES''

Hafter'in yaptığı her tür saldırının yanına kaldığını, uluslararası toplumdan bir kınama dahi çıkmamadığını söyleyen Kalın,  ''Libya'da önceliğimiz çatışmaların bir an önce durması, bir ateşkes olması. " açıklamasında bulundu.

''İTİDAL ÇAĞRIMIZ SÜRÜYOR''

Sözcü Kalın, ABD-İran gerginliği konusunda, itidal ve sükunet çağrısının devam edeceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu konuyla ilgili temas trafiğini yoğunlaştıracağını söyledi.

''ESAD VASFINI YİTİRDİ''

Kalın, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in Türkiye ziyareti öncesi Esad'la görüşmesinin hatırlatılması üzerine "Esed rejimi konusunda pozisyonumuz açık. Suriye'yi demokratik, çoğulcu, barışçıl geleceğe taşıyacak lider olma vasfısını yitirdiğini görüyoruz. İdlib’deki kritik durum masaya yatırıldı. Saldırılar Astana mutabakatının ihlali anlamına geliyor aynı zamanda Rusya tarafına rejimi durdurma noktasında gerekli adımları atma çağrısında bulunuyoruz. Yarın Cumhurbaşkanımızın Putin ile görüşeceği öncelikli konu başlıklarından birisi olacak." dedi

ERDOĞAN 16 OCAK'TA 2019'U DEĞERLENDİRECEK

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2019'da yapılan icraatlarla ilgili  16 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşım toplantısı yapacağını duyurdu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)