İstanbul Valisi'nden sokağa çıkma yasağı öncesi açıklamalar
AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 17.04.2020 Cuma günü saat 24:00 ile 19.04.2020 Pazar günü saat 24:00 arasında sokağa çıkma yasağı kapsamında alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya konuşmasına, "İnsanlığın dönüm noktalarından birisine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Koronavirüs salgını ile tedbirler bize geçici bir dönem olsa da farklı bir yaşam tarzını zorunlu kılıyor. Hep birlikte bu sürece uyum sağlamak için çalışıyoruz." sözleriyle başladı.

"926 BİN MASKE TESLİM EDİLDİ"

Vali Ali Yerlikaya açıklamalarında," Salgınla mücadelede en önemli hususlardan biri maske kullanmaktır. tüm vatandaşlarımıza maskeleri ücretsiz veriyoruz.Bugün yeni bir uygulamaya başlıyoruz. Toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla PTT 500 bin maskeyi evlere teslim etti. 17 lisede maske üretimi başladı. 500 bin maske üretilecek. Bugüne kadar 926 bin maske evlere teslim edildi. Eczenelerimizden 7.5 milyon maske vatandaşlarımız tarafından teslim alındı. Bu akşama kadar inşallah 10 milyonu geçeceğiz. 8 Organize Sanayi Bölgemize ve öncelikle sektörlerde bulunan 3034 firmamıza, 4 milyon 36 bin maskenin dağıtımına bugün başladık." dedi.

İstanbul Valisi'nden sokağa çıkma yasağı öncesi açıklamalar ViDEO

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN 5720 ODA HİZMETE SUNULDU

Açıklamalarında sağlık çalışanlarına değinen Yerlikaya, "Sağlık çalışanlarımız, mücadelenin en ön safında gece gündüz demeden çalışıyorlar. Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için otel, sosyal tesis ve yurtlarda 5720 odayı onların hizmetine sunduk." dedi.

Vali Ali Yerlikaya özel sektöre tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

İstanbul Valisi'nden sokağa çıkma yasağı öncesi açıklamalar

ÇALIŞANLARININ ULAŞIMINA DESTEK VERİLDİ

Öte yandan Yerlika, “Enterprise Türkiye”  tarafından,100 otomobil10     Minibüs,Hafta sonları, sağlık çalışanlarının ulaşımına destek vermek    amacıyla “HAVAİST” tarafından 100  otobüs, “Otokoç" tarafından 42     binek araç, “Volvo Türkiye”  tarafından 30 SUV  araç İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis edildi." dedi.

İstanbul Valisi'nden sokağa çıkma yasağı öncesi açıklamalar

"123 BİN VATANDAŞIMIZA MAAŞ ÖDEMESİ YAPTIK"

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek yapıldığını belirten Yerlikaya, "1.000 lira ve Merkezi Devlet Yardımları olarak bilinen; 65 yaş ve üstü maaşları, engelli maaşları, şartlı nakil transferi dul maaşı, asker aylığı alan ailelerimizin maaşları olmak üzere 123 bin vatandaşımıza evinde maaş ödemesi yaptık." dedi.

Vali Ali Yerlikaya, sözlerinin devamında PTT çalışanlarına, jandarma ekiplerine Vefa ekibine teşekkürde bulundu.

İstanbul Valisi'nden sokağa çıkma yasağı öncesi açıklamalar

YASAK NEDENİYLE DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

Saat 24:00 itibariyle başlayacak olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili konuşan Yerlikaya, "Marketler, bugün 21:00 kadar açık, alışverişinizi lütfen son ana bırakmayın. Hafta sonu tüm fırınlarımız açık. Gazetelerin okurlarına ulaşmasında gerekli kolaylıklar sağlanacak. Sosyal izolasyonu temin , sosyal maske ve mesafe kullanımına ilişkin denetimleri en üst seviyede yapacağız." dedi.

Vali Ali Yerlikaya, sözlerini sonlandırırken "Evde kal" çağrısında bulundu.

İstanbul Valisi'nden sokağa çıkma yasağı öncesi açıklamalar

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)