Yavuz Sultan Selim'in kaftanını Fethullah Gülen'e götürmek istediler
İHA

Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı Devleti’ne halifeliğin geçmesini sağladığı Mısır seferi dönüşünde giydiği 500 yıllık kaftanı, Ruanda Cumhuriyeti İstanbul Fahri Başkonsolosu İnanç Çiftçi, 2004 yılında ABD’deki Fethullah Gülen’e götürmek için girişimde bulundu.

"AMERİKA'YA GÖTÜRSEK"

Yavuz Sultan Selim’in, ‘Öldüğümde mezarımın üstüne örtüle’ diye vasiyet ettiği kaftanı Çiftçi’nin, o dönem Yavuz Sultan Selim Camii'nde imam olarak görev yapan Bahattin Çörek’ten, ‘Hocam bu kaftanı bize verirler mi? Amerika’ya götürsek hocaefendi ziyaret etse’ diye istediği öğrenildi.

Durumdan şüphelenen Çörek, o zamanın türbeler müdürü ile iletişime geçerek kaftanın buradan çalınabileceğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim kaftan

HAKAN ŞÜKÜR İLE BİRLİKTE GELDİ

Çörek, bir yatsı namazında İnanç Çiftçi ile Hakan Şükür’ün buraya geldiğini, ancak Şükür’ün kaftanla bir ilgisi olup olmadığını bilmediğini belirtti.

Şehzadebaşı Camii İmamı Bahattin Çörek, “Bir cumartesi sabahı Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra türbe ziyaretinde, ismini sonradan öğrendiğim Ruanda Fahri Konsolosu İnanç Çiftçi, bana yaklaşarak, ‘Camekan içerisindeydi kaftan. Hocam bu kaftanı bize verirler mi? Amerika’ya götürsek hocaefendi bir ziyaret etse’ gibi şeyler söyledi. Benim de tuhafıma gitti. Sonuçta bunun Sakal-ı Şerif gibi bir manevi boyutu yok. Sonra aklıma geldi ki Yavuz Sultan Selim, Mısır seferinde bu kaftanı giymiş dönüşte de hilafeti getirmişti. Kaftanın hilafetle bir bağı olduğunu düşünerek, dönemin türbeler müdürü Erman Bey’e, burada kamera sistemi ve güvenlik yok ben bu kaftanın durumunu sağlıklı görmüyorum. Buradan gidebilir, tedbirini al dedim. O da tamir amaçlı müzelere kaldırdı. Aradan yıllar geçtikten sonra 2016 yılında kaftan geri getirildi. Darbe olayından sonra da Cumhurbaşkanımızın izniyle türbede sergilendi. Ama o gün dikkatli olunmasaydı kaftan gidebilirdi. Bir yatsı namazında buraya Hakan Şükür ile birlikte gelmişlerdi. Ama kaftanla bir ilgisi var mı bilmiyorum.” dedi.

Yavuz Sultan Selim'in kaftanını Fethullah Gülen'e götürmek istediler VİDEO

Yavuz Sultan Selim kaftan

Yavuz Sultan Selim kaftan

Yavuz Sultan Selim kaftan

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)