Van'da şehidin düğünü için biriken para ile hayrat yaptı
DHA

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Abdulkadir Bahçe, 3,5 yıl önce PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmıştı.

18 Nisan 2017 tarihinde, PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain tuzağın ardından yaralanan Bahçe, tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde şehit oldu.

Van'da şehidin düğünü için biriken para ile hayrat yaptı ViDEO

DÜĞÜNÜ İÇİN PARA BİRİKTİRDİKLERİ EVLATLARI ŞEHİT OLDU

Şehit Bahçe'nin acısıyla yıkılan ailesi, oğulları için Erciş merkezdeki Kara Yusuf Paşa Camii'nin bahçesine, şadırvan yaptırdı. Şehit Bahçe’nin babası Ömer Bahçe, şadırvan için harcadıkları 75 bin TL'yi oğlunu evlendirmek için biriktirdiklerini, şehit olunca da adının dualarla anılması için bu yönde kullandıklarını söyledi.

"BİZİM ÇEŞMEMİZDEN KAN DEĞİL, SU AKACAK"

Baba Bahçe, "Bizleri bu acıya bırakanlara lanet olsun. Oğlumuz şehit olduktan sonra neler yapabiliriz, diye düşünürken, Kara Yusuf Paşa Camii’nin bahçesinde şadırvan çalışmasını başlattık. Bu çalışma yaklaşık 2 ay sürdü. Bizler şehitlerimizi her zaman hatırlayacağız ve dimdik ayaktayız. Böyle bir hayrat yaptık. İnsanlar abdest alsın, su içsin ve bu hayır kıyamete kadar böyle devam etsin dedik. Burada günde yüzlerce, belki binlerce insan abdest alıp, su içecek. Bizim çeşmemizden kan değil su akacak" diye konuştu.

ŞEHİT OĞLUNUN DÜĞÜN PARASIYLA VATAN ÇEŞMESİ YAPTIRDI

Şehit oğlunun düğün hazırlığı için biriktirdikleri parayı şadırvan yapmak için kullandıklarını belirten Ömer Bahçe, "Ben, eşim Gönül Bahçe'ye tam da bir şehit annesine yakışır bir şekilde davrandığı için çok teşekkür ediyorum. Böyle bir hizmeti eşimle birlikte el birliğiyle, her gün gidip geldik ve tamamladık. Benim gözüm arkada kalmadı. Oğlum bu vatan için canını verdi. Eşim Gönül Bahçe, şehit oğlumuzun maaşından kalan parayı biriktirdi, çünkü düğün hazırlığı yapıyorduk. Maalesef nasip olmadı. Şehit oğlumuzun düğün için biriktirdiğimiz hediyesini de yine 'Vatan Çeşmesi' ismini verdiğimiz şadırvanın yapımına harcadık" dedi.

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -1

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -2

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -3

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -4

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -5

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -6

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -7

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -8

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -9

Şehit oğlunun düğünü için biriktirdiği parayla şadırvan yaptırdı -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)