Van'da minibüs üzerine çığ düştü
AA

Anadolu'da birçok  ilde karlı hava etkisini artırdı. Soğuk ve karlı havanın etkili olduğu illerden biri de Van oldu.

Kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, Bahçesaray ilçesinden çığ haberi geldi.

Van'da minibüs üzerine çığ düştü

"MİNİBÜSTE 10-15 KİŞİ OLDUĞU SÖYLENİYOR"

Olayın ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilirken, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Vali yaptığı açıklamada "Minibüsün üzerine çığ düştüğü ihbarı üzerine AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve Jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Bize ilk gelen bilgi o yönde. Van Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde minibüs ve bir iş makinesinin çığ altında kaldığı ihbarı bize ulaştı. Ekipler bölgeye yönlendirildi. Yoğun kar ve tipi etkili. Minibüsün içinde 10-15 kişi olduğu söyleniyor, olay yerinde telefonlar çekmiyor" ifadelerini kullandı.

Van'da minibüs üzerine çığ düştü VİDEO

"İŞ MAKİNESİNİN OPERATÖRÜ KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTI"

Çığın düştüğü bölgeye takviye ekipler sevk edildiğini belirten Bilmez, "Söz konusu bölgeye eğitimli köpeklerin de yer aldığı ekipler de gönderildi. Yoğun bir arama çalışması yürütülüyor. Minibüse şu an ulaşılmış değil. Çığ altında kalan iş makinesinin operatörü kendi imkanlarıyla çığın altından çıkmış. Sağlık durumu iyi." dedi.

Van'da minibüs üzerine çığ düştü

MİNÜBÜSE ULAŞILDI, 7 KİŞİ KURTARILDI

Çığ düşmesi sonucu karlar altında kalan minibüse ulaşıldı. Minibüsten, 7 kişi sağ olarak çıkarıldı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Van'da minibüs üzerine çığ düştü

5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Çığ altındaki minibüste 5 kişi yaşamını yitirdi. Minibüste olduğu düşünülen iki kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Van'da minibüs üzerine çığ düştü

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)