Uluslararası sigorta dolandırıcıları yakalandı
AA

Ekipler, Ankara merkezli 9 ilde yabancı plakalı lüks araçlar ile sahte kaza raporları düzenlendiği ve bu şekilde uluslararası sigorta dolandırıcılığı yaptığı belirlenen suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

40 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Bir yıldır devam eden çalışmalarının ardından, önceden kimlik ve adres bilgileri tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 47 şüpheliden 40'ı, bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte kaza raporları, kaşeler, faturalar, çok sayıda belge ve ruhsatsız 3 tabanca ele geçirildi.

YABANCI PLAKALI ARAÇLAR KULLANILDI

Aralarında sigorta eksperleri, banka çalışanları, tamirhane sahipleri ile gerçek araç sahiplerinin de bulunduğu şüphelilerin, Türkiye genelinde yabancı plakalı araçları sistematik ve bilinçli bir şekilde kaza yapmış gibi gösterdiği belirlendi.

SAHTE TUTUNAK DÜZENLİYORLAR

Çete üyelerinin kaza sonrası inandırıcı olması için kolluk kuvvetlerinin isimlerini kullanarak, sahte maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı düzenledikleri ve gerçekte var olmayan tamirhanelerde onarılmış gibi göstererek sigorta şirketlerinden, kaza hasar bedeli adı altında para alıp haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

3 MİLYON LİRA ZARAR

Şüphelilerin eksperler tarafından olumsuz verilen kaza raporları için birlikte hareket ettikleri, eksperlere tekrar rapor tutturarak Sigorta Tahkim Komisyonu'na başvurdukları ve sigorta şirketlerinden icra yolu ile kaza hasar bedeli aldıkları öğrenildi.

Suç örgütünün, bu faaliyetler sonucunda sigorta şirketlerini 3 milyon lira zarara uğrattığı belirtildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, firari zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)