Trump'tan Suriye'deki petrol kuyuları için açıklama
AA

Suriye'de son olarak Rusya ile Türkiye mutabakatından sonra hakimiyetini kaybeden ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada Suriye'den tüm ABD askerlerini çekeceğini söylemişti.

Trump, yaptığı açıklamada, "Şu anda bölgedeki ülkeler, Türkiye-Suriye sınırındaki polislik faaliyetlerine yardım etmek için tüm sorumluluğu üstlenmeli. Diğer ülkelerin de bu bölgeye dahil olmalarını istiyoruz. ABD olarak Suriye'den askerlerimizi çekiyoruz." demişti.

"PETROL KUYULARINI BIRAKMAYIZ"

ABD Başkanı Donald Trump bugün ise; Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Suriye'deki petrol sahalarında DEAŞ'ın yeniden yapılanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Trump'tan Suriye'deki petrol kuyuları için açıklama

PENTAGON, PETROL BÖLGELERİNE ASKER VE TANK SEVKİYATI YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Washington yönetiminin, bir yandan Suriye'den çekilirken diğer yandan da ülkenin doğusundaki petrol sahalarının güvence altına alınması için bölgeye Abrams tankları ve asker göndermeyi planladığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) bir üst düzey yetkili, Washington'un yaklaşık 30 Abrams tankını askeri personelle birlikte ABD öncülüğündeki IŞİD'le mücadelede yer alan Kürt güçlerin kontrol ettiği, verimli petrol sahalarının bulunduğu Suriye'nin doğusuna göndermeyi planladığını, bunun için Beyaz Saray'ın onayının beklendiğini ifade etmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)